«Καρντάσι burger»

❱❱ Πρωτιά της Θεσσαλονικιάς Κυπαρισσίας Αντωνάρα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ΚρεοπωλώνΜπορεί ένα κομμάτι κρέας να μοιάζει με δημιουργία… οίκου μόδας; Οχι μόνο μπορεί, αλλά κερδίζει και διεθνή βραβεία! Με μια από τις συνθέσεις της, που θα ταίριαζαν περισσότερο σε μπουτίκ παρά σε κρεοπωλείο, η 26χρονη Κυπαρισσία Αντωνάρα από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών το βραβείο για το καλύτερο burger (μπιφτέκι) του κόσμου! 

Μεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, όμως έχει σπουδάσει στη σχολή κρεοπωλών, συνέχισε με σπουδές στο σχέδιο μόδας και αργότερα στο food styling και «πάντρεψε» τις γνώσεις της θέλοντας να ανεβάσει επίπεδο το παραδοσιακό επάγγελμα του κρεοπώλη. Με την εξαμελή ελληνική ομάδα κρεοπωλών κατάφερε να ανεβάσει το ελληνικό burger στην κορυφή του κόσμου, υποσκελίζοντας χώρες με παράδοση στο συγκεκριμένο έδεσμα.

f1 2

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών, που έλαβε χώρα στο Μπέλφαστ, συμμετείχαν 12 χώρες, μεταξύ των οποίων κάποιες από τις υπερδυνάμεις στη βιομηχανία του κρέατος, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, γνωστές για την κουζίνα τους και την παράδοση στην παραγωγή κρέατος. Ωστόσο, έφυγαν χωρίς κάποια διάκριση.

«Οι κριτές εκτίμησαν στο ελληνικό burger την απλότητα της συνταγής.

Χρησιμοποιήσαμε μυρωδικά και βότανα από την Κρήτη, οπότε ο πλούτος της ελληνικής γης έκανε τη διαφορά» λέει η Κυπαρισσία Αντωνάρα, η οποία διατηρεί κρεοπωλείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μαζί με τη μητέρα της Αναστασία και επόμενος στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα e-κρεοπωλείο.

Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης, ο Ευθύμης Σκαράκης, ο Ιωάννης Καζάς, ο Παναγιώτης Μαριόλης και ο Νίκος Βρεττός, εκ των οποίων τρεις είναι από την Κρήτη και δύο από την Αθήνα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ