Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο «καλόγερος» της Novartis!

❱❱ Αποκλειστική φωτογραφία στο dikastiko.gr προστατευόμενου μάρτυρα του FBI κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ελβετικό κανάλιΣυνέντευξη στο κρατικό ελβετικό κανάλι RSI, φορώντας ράσο με κουκούλα που παραπέμπει σε καθολικό καλόγερο και μια άσπρη μάσκα που κάλυπτε πλήρως τα χαρακτηριστικά του, έδωσε ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του FBI για το πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ. 

Ο μάρτυρας εμφανίζεται σε αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύει το dikastiko.gr, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος που γίνεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον. Ο εκ των πρωταγωνιστών των αποκαλύψεων για τις παράνομες πρακτικές που φέρεται ότι είχε υιοθετήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός, στέκεται απέναντι από την Ελβετή δημοσιογράφο απαντώντας στις ερωτήσεις της για την υπόθεση. Το ράσο που φορά το «βαθύ λαρύγγι» της Novartis συμβολίζει, κατά τους Αμερικανούς, το «καλό», όπως και το λευκό χρώμα της μάσκας.

Το κανάλι της Ελβετίας, όπου βρίσκεται άλλωστε η έδρα της φαρμακοβιομηχανίας, έλαβε από την αμερικανική Δικαιοσύνη τη σχετική άδεια προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμβόλαιο, βάσει του οποίου η προβολή του εν λόγω ντοκιμαντέρ θα γίνει μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας για τη Novartis που εκκρεμεί στην Αμερική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ελβετοί έχουν κάνει γυρίσματα και στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη νομική ομάδα του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, ο οποίος έφερε τους τρεις μάρτυρες στο FBI και στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δικηγόρος πήγε στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διπλή έρευνα των Αμερικανών σε ποινικό και αστικό επίπεδο, ενώ ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο κατά της εταιρίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό Δίκαιο, μετά την απαγγελία των κατηγοριών θα ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα συμβιβαστεί.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Novartis προσέλαβε πρόσφατα έμπειρο νομικό για να διενεργήσει εσωτερικό έλεγχο στους κόλπους της. Την ίδια ώρα, πάντως, οι Αμερικανοί φέρεται ότι ασκούν πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί και η ελληνική έρευνα, την οποία διενεργεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και αφορά και πολιτικά πρόσωπα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...