Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στα… μαλάκα ο «Μαραντόνα»

❱❱ Γλίτωσε τα ισόβια ο 28χρονος Αλβανός που θεωρείται από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνηςΚαθαρή την… έβγαλε, με μόλις 20 χρόνια κάθειρξη, ο 28χρονος «Μαραντόνα», ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2017 επειδή νόθευε ηρωίνη στον Ασπρόπυργο. Ο Αλβανός διακινητής με το όνομα του Αργεντινού «μάγου» των γηπέδων έβαλε «γκολ» στο δικαστήριο, καθώς γλίτωσε τα ισόβια με τα οποία βρισκόταν αντιμέτωπος!

Το ότι απέναντί τους είχαν έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στα Βαλκάνια και τη γηραιά ήπειρο -σύμφωνα με την Αστυνομία- φαίνεται ότι δεν έπαιξε ρόλο για τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αναγνώρισαν στον Αλβανό «Μαραντόνα» το ελαφρυντικό του… πρότερου έντιμου βίου, λόγω του λευκού ποινικού μητρώου του! Εκτός από τον 28χρονο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν άλλα τέσσερα άτομα με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών.

Δύο εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ο 47χρονος Ελληνας αρχηγός του κυκλώματος, καταδικάστηκαν επίσης σε κάθειρξη 20 χρόνων, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (συμμετείχαν σε πρόγραμμα απεξάρτησης μέσα στη φυλακή), ενώ απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες μία μητέρα με τον 20χρονο γιο της, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Ο «Μαραντόνα» με τον 47χρονο Ελληνα είχαν στήσει ένα μεγάλο κέντρο διακίνησης ηρωίνης στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, απ’ όπου τροφοδοτούσαν την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια νόθευσης και συσκευασίας του ναρκωτικού ανάμεσα στα παραπήγματα του καταυλισμού.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων drones οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν από ψηλά το «παιχνίδι» του Αλβανού και στο τέλος τού πέρασαν χειροπέδες.

Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν τον άκουσαν να λέει το όνομά του, το οποίο οφείλει στη μεγάλη αγάπη του πατέρα του για τον Αργεντινό άσο των γηπέδων! Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν πάνω από 23 κιλά ηρωίνης, 38,8 γραμμάρια κάνναβης και 16,5 κιλά νοθευτικής ουσίας.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αθωώνει ακόμα και εκεί όπου υπάρχει άδικη προσωρινή κράτηση, όπως στην περίπτωση των δύο κατηγορουμένων, αλλά και να μην εξοντώνει κατηγορουμένους ακόμα και στην περίπτωση που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα.

Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την απόφαση» δήλωσε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος των δύο αθωωθέντων κατηγορουμένων και του φερόμενου ως αρχηγού Γιάννης Γλύκας. 

Μαρία Μεϊμάρη

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...