Δίκτυο εγκεφάλων!

❱❱ Μέθοδος επιτρέπει σε τρία πρόσωπα να ανταλλάσσουν διάφορες πληροφορίες μόνο με τη σκέψη τους!ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πρωτοποριακή μέθοδο που επιτρέπει σε τρεις ανθρώπους να ανταλλάσσουν πληροφορίες με τη σκέψη τους ανέπτυξαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. Πρόκειται για τεχνική η οποία μελλοντικά θα επιτρέψει την ανάπτυξη «κοινωνικών δικτύων εγκεφάλων», τα οποία θα λειτουργούν όπως τα social media, μόνο που οι χρήστες θα στέλνουν ο ένας στον άλλον μηνύματα με τη σκέψη τους.

Ειδικότερα, το πρώτο κοινωνικό δίκτυο εγκεφάλων που δημιούργησαν οι ερευνητές στις ΗΠΑ αποτελείται από τρία άτομα, τα οποία κλήθηκαν να παίξουν από κοινού το παιχνίδι Tetris.

Μόνο που οι δύο παίκτες έβλεπαν ολόκληρη την οθόνη, ενώ ο τρίτος που κλήθηκε να στρέφει τα τουβλάκια έβλεπε μόνο ένα μέρος της. Χάρη στην πειραματική τεχνική, ο τρίτος παίκτης κατάφερε να στρέψει σωστά τα τουβλάκια με επιτυχία 81%, διαβάζοντας τις σκέψεις που του έστελναν οι συμπαίκτες του.

Για τις ανάγκες του πειράματος, στο οποίο συμμετείχαν πέντε ομάδες των τριών παικτών, οι δύο παίκτες παρακολουθούσαν μια οθόνη στην οποία ο φωτισμός αναβόσβηνε σε διαφορετική συχνότητα, ανάλογα με το αν ήθελαν ο συμπαίκτης τους να στρέψει το τουβλάκι ή όχι. Αν, για παράδειγμα, επέλεγαν «όχι», η συχνότητα του φωτισμού ενεργοποιούσε τον εγκέφαλό τους, ο οποίος παρήγαγε συγκεκριμένης συχνότητας ηλεκτρικά εγκεφαλικά σήματα. Τα σήματα αυτά τα έπιανε ο εγκέφαλος του τρίτου παίκτη, χάρη σε ένα εμφύτευμα που είχε τοποθετηθεί στο κρανίο του, και αποφάσιζε τι να κάνει. Στη συνέχεια οι ερευνητές έδειχναν στους δύο πρώτους παίκτες ποια ήταν η κίνησή του και εκείνοι τού μετέδιδαν με τη σκέψη τους αν συμφωνούσαν ή όχι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ