Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Oι «σκληροί» του Ρέστη και οι «νόμοι» του υποκόσμου

❱❱ Η ομάδα κρούσης του υπόδικου εφοπλιστή που «περιποιούνταν» πρώην συνεργάτες του με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορέςΣτοιχεία-σοκ για τις εγκληματικές μεθόδους που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος προσλάμβανε μέχρι και μπράβους της νύχτας για να… λύνει τις οικονομικές διαφορές του, περιλαμβάνει βούλευμα-κόλαφος του Συμβουλίου Εφετών, αποσπάσματα του οποίου φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso».

Σύμφωνα με την κρίση του αρμόδιου συμβουλίου, που στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον εφοπλιστή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, ο ίδιος ήταν ο ιθύνων νους σε τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης πρώην συνεργατών του, ενώ, όταν τα θύματα αρνούνταν να ενδώσουν, τους έστελνε… σαφή μηνύματα μέσω μπράβων του υποκόσμου, που επιχειρούσαν με τη χρήση βίας να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Στην… ομάδα κρούσης του εφοπλιστή, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, που κινείται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φέρεται ότι εμπλέκονται μάλιστα ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής, δύο αστυνομικοί, ένας πρώην συνεργάτης του, ένας Αλβανός μπράβος της νύχτας αλλά και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

6 7 f1 1955965

Εγκληματική δράση

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπ’ αριθμόν 1507/2018 βούλευμα (την έκδοσή του είχε αποκαλύψει η «Espresso» στις 14 Σεπτεμβρίου), ο Βίκτωρ Ρέστης και πρώην συνεργάτης του «είχαν ενωθεί στο πλαίσιο συναπόφασής τους προκειμένου να καταφύγουν σε εγκληματική δράση μέσω της οποίας θα επιλύονταν οι διαφορές που θα αναφύονταν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας». Αυτό φέρεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα, που από το 2003 εργαζόταν ως υπεύθυνος της ασφάλειας των πλοίων στη ναυτιλιακή εταιρία EST SA, συμφερόντων του επιχειρηματία. «… Ο Β. Ρέστης, ο οποίος πλέον δεν εμπιστευόταν τον Ι. Δρίτσα, χρησιμοποιώντας… πειθώ, φορτικότητα, παραινέσεις, συμβουλές και χρηματικά ανταλλάγματα, προσέλαβε δύο άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, για να του επιτεθούν, το απόγευμα της 3/12/ 2012, έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 11» αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα.

6 7 f2 3080456

Οι δύο μπράβοι τραυμάτισαν με τη λαβή πιστολιού το θύμα στο κεφάλι, ενώ του αφαίρεσαν τον χαρτοφύλακά του, που είχε σωρεία κρίσιμων εγγράφων, κάποια από τα οποία φέρεται ότι κατέληξαν στη συνέχεια στα χέρια του εφοπλιστή! Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, η συμμετοχή του Ρέστη ως ηθικού αυτουργού στην επίθεση ενισχύεται από το γεγονός ότι «κατά τον χρόνο διάπραξης της ληστείας είχε απενεργοποιηθεί η κάμερα της ναυτιλιακής εταιρείας του EST SA που κάλυπτε τον συγκεκριμένο χώρο και επιπλέον είχε σπάσει ο λαμπτήρας του στύλου της ΔΕΗ που φώτιζε το ίδιο σημείο και έτσι δεν ήταν δυνατό να καταγραφεί το περιστατικό, γεγονότα για τα οποία δεν παρέχεται κάποια εξήγηση από την πλευρά του κατηγορουμένου».

Τον απείλησε για τα παιδιά του

Αγρια επίθεση από τρεις μπράβους, που φέρεται ότι είχε προσλάβει ο εφοπλιστής, είχε δεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2009, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, και ο αρχιτέκτονας – μηχανικός Μπάμπης Στάικος, από τον οποίο ο Ρέστης αξίωνε το ποσό των 38.000.000 ευρώ, το οποίο του είχε δώσει για να αποχαρακτηρίσει, με παράνομες ενέργειες, δασικές εκτάσεις στο Κορωπί και στη Βάρη. Ο εφοπλιστής θεώρησε ότι ο αρχιτέκτονας τον παραπλάνησε και, όταν ο Στάικος αρνήθηκε να εκπληρώσει τη σχετική αξίωση, φέρεται ότι… ενεργοποίησε τη δραστική «λύση» των μπράβων, που ακινητοποίησαν το θύμα έξω από το Νεκροταφείο Παπάγου και το κακοποίησαν, εξαπολύοντας παράλληλα απειλές για τη σωματική ακεραιότητα της συζύγου του και των παιδιών του σε περίπτωση που δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του εφοπλιστή.

6 7 f3 staikos

Βαριές σωματικές βλάβες από την επίθεση που δέχτηκε στις 5 Ιουνίου 2012 στην Κατεχάκη από ανθρώπους της νύχτας ήταν το «τίμημα» που πλήρωσε και ο επιχειρηματίας Γιώργος Δασκαλάκης, που φέρεται ότι παράκουσε τις εντολές του εφοπλιστή! Σύμφωνα με το βούλευμα, «… χρησιμοποιώντας ρόπαλα τον χτύπησαν σε όλο το σώμα και κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο οδόστρωμα και αιμορραγώντας να χάσει τις αισθήσεις του». Ανάμεσα στο θύμα και στον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης είχε προκύψει οικονομική διαφορά, την οποία μετά την επίθεση και «τελώντας υπό τον φόβο για τη ζωή του» ο παθών φρόντισε να καλύψει.

Παρόμοια κατάληξη είχε και η συνεργασία του με τον δικηγόρο Αντώνη Βουγίδη, που διετέλεσε νομικός σύμβουλος εταιριών του Ομίλου Ρέστη από το 2008 έως το 2013. Σύμφωνα με την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, ο εφοπλιστής χρησιμοποίησε δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία στις 15 Ιουλίου 2014 μετέβησαν στο γραφείο του θύματος και του επιτέθηκαν. Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα ο Αντ. Βουγίδης έλαβε στο κινητό του μήνυμα που έλεγε «μην ψάχνεις, ό,τι έγινε έγινε, ξέχνα το, έχεις παιδάκια». Μήλον της Εριδος μεταξύ δικηγόρου και επιχειρηματία ήταν το αντίτιμο των μετοχών που μεταβίβασε ο πρώτος στον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος φέρεται ότι αρνούνταν να καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...