Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ντελίβερι κόκας και διανομή χαρτιού υγείας σε… οργανισμούς του δημοσίου!

❱❱ Ο εγκέφαλος της σπείρας που γέμιζε με άσπρη σκόνη κέντρα διασκέδασης φρόντιζε και για την… υγιεινή οργανισμών του ΔημοσίουΑπο την
Ντέμη Ντάβαρη

Προμηθευτής του Δημοσίου με… χαρτί υγείας και απορρυπαντικά είναι ο φερόμενος ως αρχηγός του πενταμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που «έσπρωχνε» κοκαΐνη και ΜDMA σε γνωστά μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι, στο Ψυχικό, στην Κηφισιά και στα νότια προάστια!
Την ώρα που ο 32χρονος Αλβανός επιχειρηματίας διεύθυνε τη νόμιμη επιχείρησή του προμηθεύοντας με είδη καθαριότητας ακόμα και δημόσιους οργανισμούς, φέρεται ότι διεύθυνε παράλληλα και τα… υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη της σπείρας, που όργωναν την Αττική, κάνοντας μέχρι και κατ’ οίκον παραδόσεις ναρκωτικών στους καλούς πελάτες τους!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο φερόμενος ως ιθύνων νους της σπείρας, που κυκλοφορούσε με Mercedes, ήταν το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα στην προμήθεια και στο ντελίβερι της άσπρης σκόνης, καταρτίζοντας το ακριβές πρόγραμμα που επρόκειτο να ακολουθήσουν οι… διανομείς, ενώ την ίδια ώρα ήταν και ο αρμόδιος για τη συγκέντρωση των χρημάτων από τις παράνομες αγοραπωλησίες.

22102018gadanark003 0

Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι έπαιρναν αυστηρά μέτρα προφύλαξης, καθώς κατά τις μετακινήσεις τους φρόντιζαν να αποθηκεύουν τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες που είχαν διαμορφώσει στα ταμπλό των οχημάτων τους. Οι αστυνομικοί που άρχισαν να παρακολουθούν τους πέντε εμπλεκομένους έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούσαν συχνές συναντήσεις σε μια καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, όπου φέρεται ότι έπαιρναν οδηγίες από τον 32χρονο τόσο για το ωράριο… εργασίας όσο και για τις περιοχές όπου θα κινούνταν.

Και κατ’ οίκον

Στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη, ηλικίας 24, 29 και 35 ετών, κατευθύνονταν σε γνωστά μαγαζιά, όπου διασκεδάζουν άτομα νεαρής ηλικίας, και είχαν σύντομες συναντήσεις με υποψήφιους πελάτες. Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην παρακολούθηση της ομάδας, σε πολλές συναντήσεις «εισέρχονταν σε πολυκατοικίες και εργασιακούς χώρους πραγματοποιώντας παραδόσεις κατ’ οίκον», ενώ «αρκετές από τις συναντήσεις, όπως προέκυψε από τη φυσική επιτήρηση των ατόμων, πραγματοποιούνταν εντός κέντρων διασκέδασης και μπαρ», στα οποία οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν για να τους επιτηρήσουν.

Οι κατηγορούμενοι «ντελιβεράδες της κόκας», όπως καταθέτει ο αστυνομικός, «πραγματοποιούσαν καθημερινώς τουλάχιστον 100 ύποπτες συναντήσεις», ενώ μετέφεραν τις απολαβές τους ακόμα και σε χαρτοσακούλες που παρέδιδαν στη συνέχεια στον φερόμενο ως αρχηγό! Μάλιστα, κάθε κατηγορούμενος φέρεται ότι είχε «χρεωθεί» συγκεκριμένα δρομολόγια, είτε στο κέντρο είτε στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στα οχήματα με τα οποία κινούνταν οι κατηγορούμενοι όσο και στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 400 γραμμαρίων, που, σύμφωνα με τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, πουλούσαν αντί 80 ευρώ το γραμμάριο, ποσότητα MDMA βάρους 7,2 γραμμαρίων, την οποία φέρεται ότι κοστολογούσαν στα 40 ευρώ το γραμμάριο, καθώς και ζυγαριές ακριβείας.

Οι πέντε συλληφθέντες, που πέρασαν χθες το κατώφλι της 3ης ειδικής ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, καθώς οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές. Εκτός από τον 32χρονο επιχειρηματία και ακόμη έναν κατηγορούμενο, οι υπόλοιποι φέρεται ότι εργάζονταν περιστασιακά, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν από τους εμπλεκομένους το χρηματικό ποσό των 43.065 ευρώ, καθώς και 47.000 λεκ Αλβανίας. Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται και χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι κατέγραφαν τις παράνομες αγοραπωλησίες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...