Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τριπλή γιορτή!

❱❱ Η Θεσσαλονίκη στο πόδι για τον άγιο Δημήτριο και τις επετείους της απελευθέρωσης και του «ΟΧΙ»Με λαμπρότητα αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που θα κορυφωθούν με τη μεγαλειώδη παρέλαση το πρωί της Κυριακής, παρουσία του πρώτου πολίτη της χώρας Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο άγιο, ενώ ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραστεί και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Χθες το πρωί τελέστηκε με τη δέουσα τιμή η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του πολιούχου της Θεσσαλονίκης αγίου Δημητρίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην κεφαλή της πομπής του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ο ομογενής επιχειρηματίας παρακολούθησε με κατάνυξη την αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς την καθιερωμένη λιτανεία.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να τον χαιρετήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ ο κ. Σαββίδης ανταπέδιδε τους χαιρετισμούς σεμνός και ταπεινός, όπως άλλωστε επέβαλε η στιγμή.
Κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Ανθιμος αναφέρθηκε στην ευλάβεια και την αφοσίωση των πιστών στον άγιο Δημήτριο, αλλά και στην αυθόρμητη συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή με το Αγιο Μύρο, η οποία γίνεται μία εβδομάδα μετά τη γιορτή του αγίου.

Μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό του πολιούχου, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν τα λείψανα και την εικόνα του μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, την εικόνα της Παναγίας του Ορους των Ελαίων και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, τα οποία ήρθαν στην πόλη από τα Ιεροσόλυμα.
Οπως έγινε γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως θα υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Ορους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...