Απάντηση σε Ερντογάν με σημαία 140 τ.μ.

❱❱ Με μια ελληνική σημαία 140 τετραγωνικών μέτρων έντυσε και φέτος το σπίτι του στη Νέα Κίο Αργολίδας ο Γιάννης Αθανασόπουλος. Μια εντυπωσιακότατη ενέργεια που, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι «απάντηση» στις ενέργειες του Ερντογάν, αλλά και τουρκικών εφημερίδων που δημοσιεύουν χάρτες οι οποίοι παρουσιάζουν ως τουρκικά κομμάτια της ελληνικής επικράτειας.

Και στο μαρτυρικό Μάτι, όμως, η σημαία απέκτησε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς μια πυρόπληκτη ανάρτησε το εθνικό σύμβολο στα αποκαΐδια του σπιτιού της. Τη σκηνή δημοσιοποίησε ο χρήστης του facebook Σπύρος Κρεμεζής, γράφοντας: «Απλή, αλλά συγκλονιστική διακήρυξη πατριωτισμού από μια γειτόνισσα στο Μάτι. Εχει κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένη με το ελληνικό κράτος. Αλλά η Ελλάδα της ψυχής της δεν ταυτίζεται με το νεοελληνικό κράτος της καθημερινότητάς της. Εχει συναίσθηση των αιώνων Ιστορίας πίσω της, των νεκρών που πότισαν με το αίμα τους αυτή τη σημαία και της τιμής που τους οφείλουμε όλοι. Χρόνια πολλά, Ελλάδα».

Στο μεταξύ, μια τυφλή μαθήτρια της β’ δημοτικού στις Ράχες Φθιώτιδας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, καθώς παρέλασε με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της. Γονείς που βρίσκονταν στον χώρο της παρέλασης χειροκρότησαν με συγκίνηση την προσπάθεια της μικρής, επαινώντας την για τη δύναμη ψυχής που έδειξε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ