Πώς «χώθηκε» ο γιος της αστρολόγου στο καρτέλ της κόκας

❱❱ Ο ρόλος του, τα «άφαντα» 200 κιλά και οι έρευνες γύρω από τον δολοφονημένο Μακρή
❱❱ Τι λέει ο ίδιος για τις… φυτείες κακάου στο ΕκουαδόρΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Για εμπόριο… κακάο και όχι κοκαΐνης υποστηρίζει ότι ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική ο 42χρονος γιος γνωστής αστρολόγου, που συνελήφθη για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης 382 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν μέσα σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ, μετά τη σύλληψη έξι υπηκόων της χώρας! Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον άλλα 200 κιλά κόκας, τα οποία δεν βρέθηκαν στο ιστιοπλοϊκό!

Σε βάρος του 42χρονου, του 63χρονου εμπόρου αυτοκινήτων και του 41χρονου Αλβανού ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό σημείωμα της Δίωξης Ναρκωτικών, και οι τρεις εντάχθηκαν «σε εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελή, με διακριτούς ρόλους και με διαρκή δράση σε διεθνές επίπεδο», με σκοπό τους τη «διά θαλάσσης μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση στην Αυστραλία σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης». Μάλιστα, ο έμπορος αυτοκινήτων και ο 41χρονος Αλβανός διηύθυναν το εντός των συνόρων σκέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ ο γιος της αστρολόγου και ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά ήταν επιφορτισμένος «με τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επίμαχης μεταφοράς».

Δέχτηκε πιέσεις

Ωστόσο, ο γιος της αστρολόγου στην κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και υποστήριξε ότι πήγε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με τον έμπορο αυτοκινήτων για τη μεταφορά κακάο! Oπως ισχυρίζεται, όταν ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της εταιρίας με την οποία θα έκλειναν τη δουλειά, εκείνοι του ζήτησαν ως χάρη να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα και να του υποδείξει κάποιον σκίπερ. Οταν όμως επέστρεψε στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι εκείνοι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει ελληνικά χαρτιά.

«Επειδή κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτοί δεν ήθελαν να μεταφέρουν κακάο, αλλά μάλλον ναρκωτικά, άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς» λέει στην προανακριτική απολογία του, τονίζοντας ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές! Μάλιστα, υποστηρίζει πως και ο έμπορος αυτοκινήτων τού συνέστησε να απομακρυνθεί, καθώς «αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα για εκείνον». Οπως ανέφερε, δεν είχε «ουδεμία οικονομική συναλλαγή μαζί τους», ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Εκουαδόρ δεν είδε ποτέ ναρκωτικά. Ο έμπορος αυτοκινήτων και ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών, ενώ αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες.

«Το βέβαιο είναι ότι, εάν παρατηρήσουμε την καθημερινότητά του, τον συνεχή αγώνα για την ανάπτυξη του καταστήματός του και την οικονομική κατάστασή του, θα οδηγηθούμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ιδίως της επικερδούς ενασχόλησης με τη μεταφορά ναρκωτικών» τόνισε στην «Espresso» o δικηγόρος του 42χρονου κατηγορουμένου Σπύρος Βλάσσης και επεσήμανε ότι ο εντολέας του θα αποδείξει με έγγραφα που έχουν εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν έχει καμία σχέση ή γνώση γύρω από την επίμαχη υπόθεση.

—-

Ερευνες και προς την κατεύθυνση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, που είχε ανοιχτές υποθέσεις με ναρκωτικά

Σκοτεινό σημείο στην υπόθεση μεταφοράς 382 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία, στην οποία εμπλέκεται ο γιος πασίγνωστης αστρολόγου, αποτελεί η ταυτότητα των τελικών παραληπτών του ναρκωτικού που θα μεταφερόταν με ιστιοφόρο από το Εκουαδόρ στη μακρινή ήπειρο.

Ο 42χρονος γιος της διάσημης αστρολόγου, ο 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και γνωστός μπον βιβέρ, και ένας 41χρονος άνεργος Αλβανός, μέλος σπείρας οργανωμένου εγκλήματος, φέρεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών ότι οργάνωσαν την αγορά και τη μεταφορά, και τις χρηματοδότησαν με 1.500.000 ευρώ.

Από την πώληση της καλής ποιότητας κοκαΐνης στη χονδρική αγορά προσδοκούσαν να αποκομίσουν το ποσό των 11.000.000 δολαρίων, καθώς η τιμή πώλησης του ναρκωτικού είναι ιδιαιτέρως ακριβή στην Αυστραλία. Η αποκάλυψη για τον τελικό προορισμό της κόκας στρέφει τις έρευνες των αστυνομικών και προς την κατεύθυνση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ανοιχτές υποθέσεις για ναρκωτικά στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε βρει την «πηγή» από την οποία θα προμηθευόταν την κοκαΐνη αντί 2.000 δολαρίων το κιλό, μέσω του αδελφού του 41χρονου Αλβανού που ταξίδευε συχνά στο Εκουαδόρ και ερχόταν σε επαφή με τα ντόπια καρτέλ. Και αυτός συνελήφθη χθες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και φέρεται ότι ενεργούσε ουσιαστικά για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας και, κατ’ επέκταση, για τους τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα.

Ομως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αλλεπάλληλα ταξίδια στο Εκουαδόρ είχαν κάνει και οι δύο Ελληνες, προκειμένου να ελέγξουν επί τόπου την ποιότητα του προϊόντος. Για τον λόγο αυτόν, οι πλάκες της κοκαΐνης έφεραν τέσσερις διαφορετικές σφραγίδες, που σημαίνει πως είχαν επιλεγεί από τέσσερα διαφορετικά καρτέλ!

«Σκιώδεις» χρηματοδότες

Ο 63χρονος μπον βιβέρ επιχειρηματίας, που ασχολείται με τις πωλήσεις αυτοκινήτων, φέρεται ως ο άνθρωπος που είχε άκρες τόσο με την αλβανική μαφία όσο και με τους «σκιώδεις» χρηματοδότες της επιχείρησης για να στηθεί το μεγάλο κόλπο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που ενεπλάκησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος μαζί με στελέχη της αμερικανικής DEA κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό την έρευνα, καθώς γνώριζαν ότι είχε πολλές «άκρες» στις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές.

Ωστόσο, εδώ και χρόνια είχαν φτάσει πληροφορίες στις διωκτικές Αρχές για το συγκεκριμένο πρόσωπο ότι ενέχεται σε περιπτώσεις εισαγωγής κοκαΐνης, που έφτανε στην Ελλάδα μέσω των διαύλων για την προμήθεια ανταλλακτικών με «βιτρίνα» τη νόμιμη εμπορία πολυτελών αυτοκινήτων. Το πελατολόγιο του 63χρονου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς πολλοί επώνυμοι Αθηναίοι είχαν αγοράσει Ferrari και Porsche. Ετσι, φέρεται ότι εισήγε ανταλλακτικά, κρύβοντας μέσα σε αυτά ποσότητες κοκαΐνης.

Οταν, όμως, οι άνδρες της Ασφάλειας προσπάθησαν να τον βάλουν στο στόχαστρο των ερευνών βρήκαν «τοίχο», με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια, ώσπου ήλθε η υπόθεση του Εκουαδόρ.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε φυτώρια και… ένιωσαν σα το σπίτι τους

Πέντε περίπου άτομα εισέβαλαν το Σαββατοκύριακο στα φυτώρια του δήμου Θεσσαλονίκης...

«Έσπασαν» τα ισόβια αστυνομικού που είχε σφάξει τον ξάδερφο της γυναίκας του

Η οργή ξεχείλισε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στα δικαστήρια του...

Τα αγρίμια του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη σε μετρό, είχαν «προστάτη» άνδρα της ΔΙΑΣ

Ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τη βάναυση επίθεσή τους...

«Κάρφωσε» κουζινομάχαιρο στον λαιμό του κουμπάρου της

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, η δίκη για...

Κοκαΐνη, βιασμός και πορνογραφία! Λεπτομέρειες για την αρπαγή της Μαρκέλλας

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο...

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο… θεόσταλτος Κυριάκος, οι γκέι υπουργοί και οι φιλεleft

Στα προσωπικά του αυτοπροσδιορίζεται ως ένας μάγκας, σαν κι αυτούς για...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Τα πρώτα 10 χρόνια στην υποκριτική ήταν μόνο απόρριψη, δουλειά χωρίς αμοιβή» (video)

Καλεσμένος βρέθηκε στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη, «φλΕΡΤ» ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε όταν πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με...

Οι τρυφερές ευχές της Χριστίνας Μπόμπα στον Σάκη Τανιμανίδη για την ονομαστική του εορτή

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz είναι η Χριστίνα Μπόμπα με τον Σάκη Τανιμανίδη. Ο γνωστός παρουσιαστής σήμερα γιορτάζει και η...

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για Snik: «Όταν το κάνει… θέλω να του σπάσω το κινητό στο κεφάλι»

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media παρόλα αυτά όμως έχει επιλέξει να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα...

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου αποκαλύπτει τους λόγους που είχε αποχωρήσει από το «Survivor»

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ευτυχείτε». Η γοητευτική τραγουδίστρια αποκάλυψε, μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από το...

Καίτη Γαρμπή: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασελγεί πάνω σε ψυχές, σώματα και συνειδήσεις»

Η Καίτη Γαρμπή με ανάρτηση της στο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter δήλωσε την συμπαράστασή της σε όλες τις γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες...

Survivor-Spoiler: Η διαμόρφωση των δυο ομάδων (video)

O Γιώργος Λιανός στο χθεσινό επεισόδιο ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν ανάμεσα  στις δυο ομάδες με αφορμή την αποχώρηση της Κάτιας Ταραμπάνκο. Συγκεκριμένα...