Κρητικάτσι «αστροναύτης»

❱❱ Επτά νεαροί από τα Χανιά έστειλαν στη στρατόσφαιρα ένα κουκλάκι, που το βάφτισαν ΜανούσοΟ Μανούσος, ο πρώτος Κρητικός «αστροναύτης», κατέκτησε τη στρατόσφαιρα!

Η πρώτη πτήση του «Cretan Astronaut», ενός εγχειρήματος επτά νεαρών Κρητικών από τα Χανιά να στείλουν ένα κουκλάκι, με τη μορφή… μουστακαλή Κρητικού, ως τη στρατόσφαιρα και να επιστρέψει ανέπαφο, στέφτηκε με επιτυχία.

Η αποστολή, διάρκειας περίπου δύο ωρών, πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου και ο Μανούσος κατάφερε να βγει σώος από θερμοκρασίες έως -40 βαθμούς Κελσίου. Μέσα σε διάστημα ενός έτους, η ομάδα των επτά νεαρών σχεδίασε και κατασκεύασε τη διάταξη του σκάφους και υλοποίησε καμπάνιες και εκδηλώσεις, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποστολή. Ο Αλέξανδρος Πουπάκης, ο Δημήτρης Θεοδοσίου, ο Θάνος Παράσχος, ο Βασίλης Κόττας, η Ολυμπία Κόκκα, η Μαρία Μετοχιανάκη και ο Ιωάννης Αντωνίου άρχισαν ένα πρότζεκτ για να γίνουν οι πρώτοι νέοι από την Κρήτη οι οποίοι θα κατακτούσαν τη στρατόσφαιρα και το κατάφεραν. Οπως είπαν τα παιδιά στα «Χανιώτικα Νέα», το project ξεκίνησε σαν μια ιδέα από δύο μέλη του Youth Entrepreneurship Club (YEC), τον Δημήτρη και τον Θάνο, αλλά σιγά σιγά άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν προστέθηκαν και νέα μέλη, τα οποία ενστερνίστηκαν το όραμά τους. Ο πρωταγωνιστής του πρότζεκτ, φυσικά, δεν είναι άλλος από την κούκλα με το στριφτό μουστάκι και τη στολή αστροναύτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...