Τετάρτη 19|02|2020
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νικόλαος Παπανικολάου: Χάρη σε μένα έμεινε έγκυος η Αλίκη!

Νικόλαος Παπανικολάου: Χάρη σε μένα έμεινε έγκυος η Αλίκη!

❱❱ Τι λέει ο γυναικολόγος των σταρ για το τάμα της Βουγιουκλάκη και τη «λυκοφιλία» με την ΚαρέζηΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος». Ο μαιευτήρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη και προσωπικός γιατρός πολλών ηθοποιών Νικόλαος Παπανικολάου ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και μιλάει -για πρώτη φορά δημοσίως- τόσο για την περίοδο που η εθνική μας σταρ προσπαθούσε να κάνει παιδί και δεν μπορούσε όσο και για μετά, όταν τα κατάφερε, που επισκέφτηκε το χωριό του για να εκπληρώσει το τάμα της στον άγιο Νικόλαο!

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρεται επίσης στον διάλογο που είχε με την Αλίκη, στο νοσοκομείο, λίγο πριν εκείνη φύγει από τη ζωή, αλλά και τη «λυκοφιλία» της, όπως τη χαρακτηρίζει, με την Τζένη Καρέζη!

Η προσπάθειά μας να πείσουμε τον γυναικολόγο να μιλήσει δημόσια κρατάει πολλά χρόνια. Από τότε που εκείνος, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας διαγράψει μια τεράστια πανεπιστημιακή καριέρα.

Αλλωστε, οι περισσότερες μεγάλες πρωταγωνίστριες που είχε πελάτισσες είχαν φύγει από τη ζωή – από τη Ζωζώ Νταλμάς και την Αννα Καλουτά, μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη. Ολες τον είχαν σαν θεό τους, μια και ήταν εκείνος που βρισκόταν στο πλευρό τους πάντα, όταν τον χρειάζονταν.

Πριν από αρκετά χρόνια, το 2005, ο κορυφαίος διδάκτωρ Μαιευτικής έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Γιατρεύοντας τα αστέρια», στο οποίο μιλούσε για τη σχέση του με όλες τις σπουδαίες του θεάτρου, θέλοντας να το αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές! Ακόμα και τότε, όμως, δεν έδωσε ούτε μία συνέντευξη.

«Παιδί μου, για μένα όλα αυτά πέρασαν. Είναι πολλά χρόνια που ασχολούμαι μόνο με το χωριό μου, τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας» μας λέει σήμερα από το παλιό ιατρείο του, που βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας. Εκεί τον συναντήσαμε, ανάμεσα σε δεκάδες ιατρικά βιβλία, ενώ τα άλμπουμ που έχει με φωτογραφίες και δημοσιεύματα από όλες τις πρωταγωνίστριες που είχε στο πελατολόγιό του είναι τόσο πολλά, που χρειάζεσαι μέρες μόνο για να τα ξεφυλλίσεις. 

Αν και ο σπουδαίος γιατρός, που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω των διάσημων πελατισσών του, απέφευγε πάντα να μιλήσει δημοσίως, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.

Μουσείο

Ωσπου το πλήρωμα του χρόνου ήρθε… Αφορμή για τις συγκλονιστικές αφηγήσεις που κάνει σήμερα στην «Espresso» στάθηκε η έκθεση με ανέκδοτες φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του μικρού μουσείου το οποίο έχει στηθεί στο χωριό του, τον Πλάτανο.

Ανάμεσα σε αυτές, και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη της Αλίκης εκεί, 49 χρόνια πριν, για να εκπληρώσει το τάμα της! Αυτό που είχε κάνει στην εκκλησία του αγίου Νικολάου για να μείνει έγκυος.

«Η Αλίκη, εκτός από πελάτισσά μου, ήταν και πολύ καλή φίλη. Εγώ τη βοήθησα να κάνει το παιδί της, τον Γιάννη. Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος» μας λέει και στα χέρια του κρατάει ένα άλμπουμ γεμάτο με κοινές φωτογραφίες τους και δημοσιεύματα της εποχής. Ενα από αυτά έχει τίτλο: «Ο άνθρωπος που έσωσε την Αλίκη!» Και πράγματι, ο καθηγητής Παπανικολάου ήταν αυτός που βοήθησε την Αλίκη να φέρει στη ζωή τον μοναδικό απόγονό της.

Βουρκωμένα μάτια

«Η Αλίκη την εποχή εκείνη, μεταξύ 1968 και 1969, γύριζε την ταινία “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”, στη Μακρινίτσα. Δεν μπορούσε να μείνει έγκυος με κανέναν τρόπο. Εγώ ήμουν ήδη καθηγητής και είχα μεγάλες προσωπικότητες στο πελατολόγιό μου. Ημουν στη Θεσσαλονίκη. Της είπαν λοιπόν: “Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος είναι ο Παπανικολάου”. Είχε ταλαιπωρηθεί. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες, με πολλούς γιατρούς, για να μείνει έγκυος, όμως δεν τα είχε καταφέρει. Ηρθε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόμουν και μου λέει με βουρκωμένα μάτια:

“Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα για να μείνω έγκυος. Δεν αντέχω άλλο. Εχω γίνει ρεζίλι, γιατί οι εφημερίδες γράφουν ότι είμαι στείρα”. Και της απαντάω: “Το ξέρω, Αλίκη μου. Ομως, έχεις πάει μέχρι και σε καθηγητές μου. Αν δεν μπόρεσαν αυτοί, θα μπορέσω εγώ;” Τέλος πάντων, το Αλικάκι πάει να φύγει και της απαντάω: “Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια”. Της έκανα λοιπόν μια μικρή επέμβαση και η Αλίκη έμεινε έγκυος. Τότε, έγινε χαλασμός Κυρίου σε όλα τα ΜΜΕ της εποχής – “Ο Παπανικολάου έκανε το θαύμα του”, “Ο μαιευτήρας που φέρνει τον απόγονο της Αλίκης” και πολλά άλλα έγραφαν για μήνες».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Το τάμα της Βουγιουκλάκη στο χωριό του γιατρού

Και ενώ η Αλίκη έφερε στον κόσμο τον μονάκριβο απόγονό της και έγινε «σεισμός» σε όλα τα ΜΜΕ της εποχής, με καθημερινά εξώφυλλα τόσο στις εφημερίδες όσο και στα περιοδικά, λίγες ημέρες μετά την έξοδό της από το μαιευτήριο αποφάσισε να επισκεφτεί το χωριό του μαιευτήρα της, τον Πλάτανο. 

«Εκεί έγινε πραγματικός χαλασμός. Η Αλίκη, πριν μείνει έγκυος, μου είχε ζητήσει να της πω ποια είναι η κεντρική εκκλησία του χωριού. Και της είπα “ο Αγιος Νικόλαος”. Είχε κάνει τάμα, λοιπόν, εκεί ένα καντήλι. Μαθαίνοντας οι κάτοικοι ότι η Αλίκη θα έρθει στο χωριό μας, για τρεις ημέρες είχαν στήσει γλέντι τρικούβερτο – με αρνιά, με νταούλια… Κανονική γιορτή. Και, όταν έφτασε στο χωριό, όλοι οι κάτοικοι την έραιναν με ροδοπέταλα, ενώ το Αλικάκι έβγαζε συνεχώς φωτογραφίες με όλους. Τη λάτρεψαν την Αλίκη στο χωριό μου» λέει σήμερα ο κ. Παπανικολάου.

Σταμάτησαν εννέα μήνες τα γυρίσματα της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά»

Τα γυρίσματα της ταινίας «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», στη Μακρινίτσα, ήταν εξουθενωτικά. Ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος, άλλωστε, φημιζόταν για την τελειότητα που επεδίωκε στις δουλειές του.

Η ταινία ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 1969. Ομως, ο Νικόλαος Παπανικολάου ήταν κάθετος: Είχε πει στην Αλίκη ότι, αν δεν σταματήσει τα γυρίσματα, δεν θα μπορέσει να κρατήσει το παιδί.

«Η Αλίκη, παρόλο που ήταν η πιο σωστή και σκληρή επαγγελματίας ανάμεσα στους συναδέλφους της, ζήτησε από τον σκηνοθέτη να σταματήσουν τα γυρίσματα. Ο Δημόπουλος μπορεί να προέβαλε κάποια αντίσταση, γιατί η ταινία θα πήγαινε πίσω, ωστόσο η επιθυμία της Αλίκης να αποκτήσει παιδί ήταν τόσο έντονη που τίποτα δεν τη σταματούσε.

Για εννέα μήνες, η Αλίκη δεν έβγαινε από το σπίτι. Σπάνιες οι εμφανίσεις της εκείνο το διάστημα. Οταν γέννησε, λοιπόν, ξεκίνησε εκ νέου τα γυρίσματα της ταινίας. Αλλωστε, φαίνεται η διαφορά της Αλίκης στα πλάνα – πώς ήταν πριν από την εγκυμοσύνη και πώς μετά» μας λέει ο μαιευτήρας.

«Με την Καρέζη είχαν λυκοφιλία»

Οι ιστορίες που μοιράζεται μαζί μας από τις διάσημες πελάτισσές του είναι πολλές. Ωστόσο, ξεχωρίζουμε αυτήν για τη σχέση της Αλίκης με την Τζένη Καρέζη.

«Αλλο Αλίκη και άλλο Καρέζη. Και στην Καρέζη εγώ έκανα τη διάγνωση ότι έχει καρκίνο. Και θα σου πω ένα μυστικό: Η Καρέζη δεν ερχόταν σε μένα, γιατί ήμουν γιατρός της Αλίκης. Οταν αναγκάστηκε και ήρθε, ήταν ήδη άρρωστη».

Τον ρωτάμε αν οι δύο μεγάλες σταρ ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες. «Εντελώς διαφορετικοί. Αλλος χαρακτήρας η Αλίκη, άλλος η Τζένη» μας λέει, ενώ, στη διαπίστωση ότι ήταν φίλες παρ’ όλα αυτά, χαμογελάει: «Λυκοφιλία είχαν, όχι φιλία»!

Στο πλευρό της

Τον ρωτάμε, επίσης, αν είχε επαφές μέχρι τέλους με την Αλίκη. «Μέχρι λίγο πριν ξεψυχήσει» μας απαντάει με περηφάνια.

«Η Αλίκη ήταν καλή φίλη για μένα και ήμουν πάντα στο πλευρό της. Θυμάμαι, ήταν λίγες ημέρες πριν πεθάνει… Είχα αντιληφθεί πόσο δύσκολη ήταν η κατάστασή της και πήγα στο νοσοκομείο. Μόλις με είδε, μου είπε: “Γιατρέ, φεύγω”. Της λέω για να της δώσω κουράγιο: “Αλίκη, δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά. Εγώ θα φύγω και πάω στο χωριό μου, τον Πλάτανο” της απάντησα. Τότε, μου χαμογέλασε και μου είπε με χιούμορ, αλλά εξαντλημένη: “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”»…

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

image

Διαπρέπει και στο νοικοκυριό η Ιωάννα Τούνη (video)

...
image

Η MEGAλη «αμνησία» του Άδωνι Γεωργιάδη… Γιατί άραγε;

...
image

O Χάρης Βαρθακούρης μιλά για το Big Brother και την Αντελίνα που αν θέλει κάτι, θα γίνει! (video)

...
image

Σκούπισε τα οπίσθιά της μέσα στο σούπερ μάρκετ και πέταξε το χαρτί στο ράφι! (video)

...
image

«Άκυρο» στην εκπομπή της Κάτιας Ζυγούλη στην ΕΡΤ εξαιτίας του μεγάλου κόστους 180.000 ευρώ (video)

...
image

Βίκυ Καγιά: «Έπαθα ψύξη και λουμπάγκο γιατί κάνω το μοντέλο στα γεράματα» (video)

...
image

Πυροσβέστες ξυπνάνε τύπο που καιγόταν το σπίτι του κι αυτός είπε «θα σηκωθώ σε λίγο» (video)

...
image

Όλα τα βλέμματα στο τσιφτετέλι της Μαρίας Βοσκοπούλου! Περήφανος μπαμπάς ο Τόλης στην πρεμιέρα του (video)

...
image

Η Μαριάνα Πουλμέντη ζήτησε να της φέρουν στο Πασαλιμάνι τον «κομπλεξικό» Σταύρο Γεωργίου (video)

...
image

Αποκαλυπτική η Πωλίνα Γκιωνάκη – Μίλησε για τον θάνατο του πατέρα της και την κακοποίηση από πρώην σύζυγό της (video)

...

COVER STORY

«Τσόντα» στην ΕΡΤ 2 πρωινιάτικα!

Προφανώς και δεν θα πίστευαν στα μάτια τους όσοι τηλεθεατές έπεσαν το πρωινό της Δευτέρας πάνω σε ερωτικές σκηνές ελληνικού σίριαλ που προβάλλει η...

Μας κρύβουν την αλήθεια για τον κορονοϊό

Τρόμο και ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη ενός αυτοεξόριστου Κινέζου Κροίσου, που τα τελευταία πέντε χρόνια ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ότι η κυβέρνηση της χώρας...

Ο φονιάς του Μέντζου κυκλοφορεί ελεύθερος

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου του άτυχου 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο ξεκινούν και πάλι...

Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου…

❱❱ Εσπασαν τα ισόβια του «μαχαιροβγάλτη της Βοιωτίας», που έσφαξε τη νύφη του ❱❱ Οι δικαιολογίες για τα «μάγια» και η οργή των συγγενών...

Μήδεια ετών 27 γέννησε και πέταξε το μωράκι της μέσα στη θάλασσα

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Αγυιάς Πατρών, όπου το πέταξε η μητέρα του λίγες ώρες αφότου το...

Νο 1 ύποπτος ο πατέρας της Βαλεντίν

Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την προπαραμονή...

Απολογήθηκε η σύζυγος του Νίκου Μέντζου που κατηγορείται ότι τον σκότωσε!

Στην αθωότητά της επέμεινε στην απολογία της η χήρα του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, στη δίκη που συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου...

«Παζάρι» υιοθεσίας από ΜΚΟ

Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Παγκράτι, αφού ο πατέρας της έβαλε «στο κάδρο» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μέλη...