Το «Documento» μήνυσε το πρακτορείο διανομής του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μηνυτήρια αναφορά για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσε το «Documento» κατά του πρακτορείου διανομής Αργος (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη), αλλά και κατά του προηγούμενου πρακτορείου ΕυρώπηΟπως καταγγέλλει η DOCUMENTO MEDIA, τα δύο πρακτορεία παρακράτησαν σε βάρος του Δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017. Ερευνάται, μάλιστα, από την Εισαγγελία Διαφθοράς αν τα εν λόγω πρακτορεία απέδιδαν, σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε πριν από το 2017, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά που συνιστούσαν τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την αναφορά, ζητείται να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η DOCUMENTO MEDIA ζητά ακόμα με την αναφορά της να διερευνηθεί και η διάπραξη της παραβίασης του νόμου περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού (νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού). Στην αναφορά επισυνάπτονται έγγραφα στοιχεία και αναπτύσσεται μια σειρά από συμπεριφορές των υπευθύνων του πρακτορείου Αργος, που «συνιστούν -όπως καταδεικνύεται- μια μεθοδευμένη κατάσταση σε βάρος μας».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προσωπικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της DOCUMENTO MEDIA Ιωάννη Απατσίδη στην εισαγγελέα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς, ενώ κοινοποιήθηκε και στις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργός Ανάπτυξης).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ρινγκ στα… λεωφορεία! Οι αρνητές της μάσκας και εκείνοι που τηρούν τα μέτρα!

Ο «πόλεμος της μάσκας» επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν...

Μετανάστες στη Μόρια βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου! Έκαναν το ιερό τέμπλο… κρεμάστρα

Με οργή και αγανάκτηση αντίκρισαν οι κάτοικοι της Λέσβου τις απίστευτες...

Έκαψε τον νονό του! Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στο Πέραμα

Από τη Νάντια Αλεξίου Ο βαφτισιμιός του 81χρονου, το πτώμα του οποίου...

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...