Κοντά στην πτώχευση η Folli Follie

❱❱ Απορρίφθηκε η αίτηση της εταιρίας για προστασία από τους πιστωτές της με υπαγωγή στο άρθρο 106Α Αναμενόμενη θεωρείται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της εταιρίας Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές της με υπαγωγή στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Ταυτόχρονα, το Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας, μελών της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών. Πρόκειται για απόφαση που φέρνει τη διοίκηση της εταιρίας προ δύσκολων αποφάσεων, καθώς έχει υποστηρίξει ότι αν δεν εγκριθεί η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές θα οδηγηθεί σε πτώχευση εντός των προσεχών εβδομάδων.

Μετά τη χθεσινή απόρριψη της αίτησης η Folli Follie θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ανοικτό και το ενδεχόμενο άτακτης πτώχευσης. Η διοίκηση, πάντως, αναμένεται να επανέλθει με νέα πρόταση για προστασία από τους πιστωτές, με βάση άλλο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα.

Τράπεζες

Υπενθυμίζεται ότι στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής κατά της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες οι οποίες άσκησαν κύριες παρεμβάσεις. Κύριες παρεμβάσεις άσκησαν, επίσης, το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές.
Πρόσθετες παρεμβάσεις κατέθεσαν το 53,6% των ομολογιούχων και οι εργαζόμενοι, με τις δύο τελευταίες πλευρές να τάσσονται υπέρ του αιτήματος προστασίας.

Την αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και, όπως είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος τους, συμφωνούν όλοι οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι καθώς, όπως αναφέρει, είναι ο μόνος δρόμος για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι εάν δεν της δοθεί προστασία θα οδηγηθεί σε πτώχευση σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Οι τράπεζες αντιτάχθηκαν στο αίτημα για ένταξη της Folli Follie στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα, αν και ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να εξαιρεθεί από την προστασία το ποσοστό 35,6% που κατέχει η εισηγμένη εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...

Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Αιμίλιου Κοτσώνη για αυτουργία στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1»

Καταπέλτης για τον ρόλο του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους του Ολυμπιακού...

Ανατριχίλα με παιδόφιλο νεκροθάφτη στη Ρόδο! Είχε ασελγήσει σε άψυχο κορμάκι 9χρονης

Οι ανατριχιαστικές, αρρωστημένες δραστηριότητες ενός Βρετανού παιδόφιλου και νεκρόφιλου, ο οποίος...