Δεν «παγώνει» η Novartis!

❱❱ Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει η έρευνα μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν η Ελένη Ράικου και ο σύζυγός τηςΤο «πράσινο φως» για να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση της Novartis ανάβει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. 

Οι εφέτες έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος να «παγώσει» η πολύκροτη έρευνα μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της διεκδικώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς που τη χειρίζονται.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν την υπόθεση, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις που προβάλλουν σε βάρος τους η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέζης για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας.

Πρόταση της εισαγγελέως

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλει η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που θα συζητηθεί τον προσεχή Μάρτιο, οι εφέτες υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ράνιας Σταθέα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, πως για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να «παγώσει» ούτε μία στιγμή. Μάλιστα, κατά την κύρια Σταθέα, δεν ευθύνονται η νυν εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον σύζυγο της κυρίας Ράικου, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους τους σε βάρος του γιατρού, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σε λίστα εμβασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας.

Κομβικό σημείο στην εισαγγελική πρόταση για την έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης των τριών εισαγγελικών λειτουργών στην επίμαχη διαρροή φέρεται ότι είναι το γεγονός πως η δικογραφία βρίσκεται από τον Φεβρουάριο τόσο στα χέρια μελών του Κοινοβουλίου όσο και στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, την Τράπεζα της Ελλάδος και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Πριν από λίγες ημέρες το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει και την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη και των δύο συναδέλφων της, την οποία είχε καταθέσει ο Λάζαρος Καρνέζης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...