Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Ο παιδοκτόνος της Πελασγίας μοναχός στους παπαροκάδες

❱❱ Ο Χρήστος Βουλγαράκης, που είχε σφάξει τη 13χρονη κόρη του το 2002, θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στη μονή των παπαροκάδωνΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Στο μοναστήρι των παπαροκάδων στο Τρίκορφο Φωκίδας, εκεί όπου είχε καταφύγει για να κρυφτεί μετά τη σφαγή της κόρης του Βασούλας τον Απρίλιο του 2002, επιστρέφει για να μονάσει ο παιδοκτόνος Χρήστος Βουλγαράκης, ο οποίος αναπνέει και πάλι αέρα ελευθερίας 16,5 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την Πελασγία.

Η κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αμφισσας, όπως αποτυπώνεται στο υπ’ αρ. 75/2018 βούλευμα, ήταν με το μέρος του 54χρονου που κατακρεούργησε με 17 μαχαιριές το 13χρονο αγγελούδι, καθώς ανέστειλε το υπόλοιπο της ποινής των ισοβίων που ανέρχεται σε 10 χρόνια.

Ως τώρα ο Βουλγαράκης έχει εκτίσει 15 χρόνια και, σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, έχει επιδείξει καλή διαγωγή, ενώ έκανε και 3.344 ημέρες εργασίας στη φυλακή! Ωστόσο, οι δικαστές τού επέβαλαν και όρους, τους οποίους οφείλει να τηρεί απαράβατα από εδώ και πέρα. Για το υπόλοιπο της ποινής του θα πρέπει να διαμένει στη Μοναστική Αδελφότητα Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο Φωκίδας, θα έχει επίσης την υποχρέωση να δίνει το «παρών» το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Καταχαρακωμένο

Το άψυχο σώμα της 13χρονης Βασούλας είχε βρεθεί από μια γειτόνισσα βουτηγμένο στα αίματα, στις 27 Απριλίου 2002! Το θέαμα που είχε αντικρίσει η γυναίκα μπαίνοντας στο υπνοδωμάτιο του άτυχου κοριτσιού ήταν αποκρουστικό, καθώς το μικροκαμωμένο κορμάκι του ήταν καταχαρακωμένο από τις μαχαιριές! Ακόμα και ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης τα είχε χάσει στη θέα του κατακρεουργημένου παιδιού, κάνοντας λόγο στην έκθεσή του για εγκληματική σφαγή!

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία συνελήφθη ο πατέρας της Βασούλας, Χρήστος Βουλγαράκης, ο οποίος είχε πάρει το κορίτσι στο σπίτι του στην Πελασγία Φθιώτιδας, ως ότου η μητέρα του -με την οποία ήταν σε διάσταση- αποκαταστήσει τις ζημιές που είχαν προκληθεί στο σπίτι της από τον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα, λέγοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε από ένα κύκλωμα τοκογλυφίας στο οποίο είχε μπλέξει. Στις 10 Οκτωβρίου 2003 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου τον έκρινε ένοχο, αλλά τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων, αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο βίο του. Εξι χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2009, αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά με τον όρο να μείνει στο μοναστήρι των παπαροκάδων στο Τρίκορφο. Ωστόσο, η μητέρα της άτυχης 13χρονης Αθανασία Βελεσιώτη κατέθεσε αίτηση ζητώντας να ξαναβρεθεί πίσω από τα σίδερα, όπως και έγινε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Τον Νοέμβριο του 2015 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει το «δικαίωμα της σιωπής». Στη διάρκεια της δίκης η έδρα είχε ζητήσει από τον πνευματικό του 54χρονου και ηγούμενο της μονής να αποκαλύψει τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, ωστόσο εκείνος είχε επικαλεστεί το απόρρητο της εξομολόγησης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...