Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Eξώδικο του «Αργους» στην εφημερίδα «Espresso»

Η εταιρεία Αργος Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών, με εξώδικό της, διαμαρτύρεται για δημοσίευμα της «Espresso» στις 20 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Δημοσιεύσατε ως είδηση νομικές ενέργειες που έλαβαν χώρα εις βάρος της εταιρείας μας από την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα “Documento”, εμφανίζοντας ψευδώς την εταιρεία μας ως “ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη”.

Είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία μας, ως ανώνυμη εταιρεία, διοικείται από τα συλλογικά της όργανα, ήτοι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων και το νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό της Συμβούλιο, τα οποία λαμβάνουν όλες τις στρατηγικές και διαχειριστικές αποφάσεις της εταιρείας μας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο και στο καταστατικό της, εκφράζοντας διά των αποφάσεών τους τη βούληση μας πολυμετοχικής ανώνυμης εταιρείας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν υποκινούνται ή καθοδηγούνται από άλλο πρόσωπο, μέτοχο ή μη.

Η σχετική σας δημοσίευση είναι παντελώς αναληθής, καθώς κανένας εκ των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μαρινάκη, δεν συγκεντρώνει αυξημένο ποσοστό επί του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί απώτερος ελέγχων μέτοχος ή πλειοψηφών μέτοχος και πολλώ μάλλον να δύναται να μεθοδεύει την όποια απόφασή του ως ελέγχων δήθεν της Γενικής Συνέλευσης, ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετούνται τα δικά του συμφέροντα. Μάλιστα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μέτοχοι στην εταιρεία μας, πέραν του κ. Μαρινάκη, είναι εκδοτικές εταιρείες και έτεροι επιχειρηματίες.

Ολες οι αποφάσεις που λαμβάνονται για την εταιρεία είναι προϊόντα των συλλογικών οργάνων αυτής, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των σκοπών της εταιρείας, ήτοι της πρακτόρευσης και διανομής του Τύπου, και δη της ελεύθερης διακίνησής του, την οποία με κάθε τρόπο προάγουμε. Το εν λόγω δημοσίευμά σας διαβάλλει για μία ακόμα φορά την εικόνα της εταιρείας μας, προσβάλλει ανεπανόρθωτα τη φήμη και την αξιοπιστία της, παρουσιάζοντάς την ψευδώς να εξυπηρετεί δήθεν ιδιωτικά συμφέροντα, αυτά του κ. Μαρινάκη. Είναι προφανές ότι στόχος σας είναι να θέσετε αδικαιολόγητα σε αμφισβήτηση την ελεύθερη διακίνηση του Τύπου, την οποία προάγουμε.

Οπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται ήδη από το 1999 στον τομέα της πρακτόρευσης και διανομής εφημερίδων και περιοδικών ελληνικού Τύπου, διανέμει δε τον Τύπο σε όλη την Ελλάδα μέσω συνεργαζόμενων υποπρακτόρων σε 5.800 σημεία πώλησης και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, των οποίων και τα έντυπα πρακτορεύει και διανέμει, ως προβλέπει ο νόμος. Η ανεπίληπτη εικοσαετής ιστορία μας και η συνεισφορά μας στο συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου δεν μας επιτρέπουν να ανεχόμαστε μεθοδευμένες συμπεριφορές, οι οποίες παραπλανούν την κοινή γνώμη, τους πελάτες μας και τους θεσμικούς φορείς της χώρας ως προς τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μας και παροχής των υπηρεσιών μας, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα την εικόνα, τη φήμη και την υπόληψή της.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως ανακαλέσετε άμεσα τις ως άνω ψευδείς δημοσιεύσεις και αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για την εταιρεία μας, προβαίνοντας σε σχετική επανόρθωση των ψευδών δηλώσεων με αντίστοιχη δημοσίευση στα ίδια μέσα που δημοσιεύσατε τις συκοφαντικές διαδόσεις σας, οι οποίες πλήττουν ανεπανόρθωτα την εταιρεία μας».

Η απάντηση της «Espresso»

● Η «Espresso» έγραψε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για τη μήνυση που υπέβαλε η εφημερίδα «Documento» σε βάρος της εταιρείας «Αργος» και τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε στη Δικαιοσύνη.

Ηταν μια υπαρκτή είδηση, που είχαμε υποχρέωση να δημοσιεύσουμε με βάση το δημοσιογραφικό μας καθήκον. Επομένως, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι η εταιρία «Αργος» θεωρεί συκοφαντία την αναφορά του ονόματος του κ. Μαρινάκη στην ιδιοκτησία της.

Εννοεί, δηλαδή, ότι ο κ. Μαρινάκης αποτελεί αιτία δυσφήμησης για την εν λόγω εταιρεία; Ως προς την ουσία της εξώδικης διαμαρτυρίας, είναι γνωστό το ιδιοκτησιακό καθεστώς και πώς έχει προκύψει αυτό. Επομένως, ας μη νομίζει κανείς ότι κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Είναι δυνατόν να εγκαλείται η «Espresso» επειδή κάνει τη δουλειά της;

Η εφημερίδα μας δεν είναι μαθημένη σε «νουθεσίες» ούτε σε εντολές με στόχο να επιβληθεί σιωπητήριο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών. Θα συνεχίσει να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό, ακόμη και αν ορισμένοι αρνούνται να κατανοήσουν τα αυτονόητα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...