Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νέο επεισόδιο στον «εμφύλιο» των μασόνων

❱❱ Η καινούργια διοίκηση της Μεγάλης Στοάς μήνυσε τις προηγούμενες (της περιόδου 2009-2016) για υπεξαίρεση άνω των 2.200.000 € Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος που μαίνεται στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας με αφορμή τη μαύρη τρύπα άνω των 2.200.000 ευρώ στα ταμεία της.

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα είναι η κατάθεση αγωγής και μήνυσης από τη νέα διοίκηση των Ελλήνων τεκτόνων σε βάρος της προηγούμενης για σύσταση συμμορίας και κακουργηματική υπεξαίρεση!

Από το 2016, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι υπεξαιρέσεις με τη συμμετοχή του λογιστή και μιας υπαλλήλου της Στοάς, οι τέκτονες βρίσκονται στη δίνη μιας άνευ προηγουμένου σύγκρουσης, που τους έχει χωρίσει σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Λίγο μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης έγιναν τρεις ανορθόδοξες τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Ωστόσο, αρχικά τρία μέλη της τεκτονικής αδελφότητας και στη συνέχεια άλλα 20 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, κάτι που έγινε. Ομως στην πορεία υπήρξαν παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να προκύψει ζήτημα έλλειψης διοίκησης.

Πριν από μερικές ημέρες διορίστηκε με δικαστική βούλα νέα προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Μαρίνο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοντούλη, γενικό γραμματέα τον Λεωνίδα Κασιάπη, ταμία τον Ηλία Τριγλιανό και μέλη τους Χρήστο Σχοινοχωρίτη, Δημήτριο Ζρέικατ, Αθανάσιο Παπανδρώνη, Λουκά Χόνδρο, Κωνσταντίνο Αργείτη, Μάριο Οικόπουλο και Γεώργιο Σαμαρνιώτη. Από τα πρώτα μελήματα της νέας διοίκησης ήταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της περιόδου 2009-2016 αλλά και αγωγή κατά των διοικήσεων της περιόδου 2013-2016, γράφοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στον αδυσώπητο εμφύλιο.

Οι κατηγορίες

Οι μηνυτές αποδίδουν στη διοίκηση της περιόδου 2009-2016 κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για απιστία, υπεξαίρεση, σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ με την αγωγή ζητούν να αποκατασταθεί η ζημιά των 2.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση, από τον ως τώρα έλεγχο των ορκωτών λογιστών έχουν προκύψει ταμειακά ελλείμματα και ζημία από διπλοεγγραφές συνολικού ύψους 663.631 ευρώ. Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία χάθηκαν σε άγνωστες διαδρομές είτε υπό τη μορφή υπέρογκων δανείων είτε με υπερτιμολογήσεις και σε δωρεές που δεν γνωρίζει κανείς αν μπήκαν ποτέ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Στοάς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...