Η… Εφορία και ο «βασιλιάς του χρυσού»

❱❱ Στο φως νέες συνομιλίες ανάμεσα στον «βασιλιά» Ριχάρδο και σε μέλη της «μαφίας του χρυσού
❱❱ Θράσος! Ο τηλεστάρ ενεχυροδανειστής περίμενε επιστροφή 300.000 ευρώ από την ΕφορίαΟργή προκαλεί ο κυνισμός που αναδύεται από τους διαλόγους «φωτιά» του 51χρονου «βασιλιά του χρυσού» Ριχάρδου Μυλωνά με συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι αποκαλύπτουν τα καθημερινά παράνομα αλισβερίσια και τον «χορό» εκατομμυρίων που είχε στηθεί στις πλάτες πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια. 

Την ίδια ώρα, τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και ο φερόμενος ως αρχηγός του περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας Διαφθοράς, ζητώντας προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Διάλογος 1

Στις συνομιλίες, οι οποίες καταγράφηκαν από τον αστυνομικό υπερκοριό, μεταξύ του 51χρονου τηλεενεχυροδανειστή και του 36χρονου Σύρου, ο οποίος φέρεται επίσης ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ξεδιπλώνονται τα δρομολόγια του χρήματος που εισέρρεε αθρόα στα ταμεία της οργάνωσης.

36χρονος: Πάτε σφαίρα σήμερα. Αττική.

51χρονος: Σκοτωμός, το ξέρω, σκοτωμός.

36χρονος: Εγώ βοηθάω την κατάσταση, αλλά με τόσα πράγματα κι εγώ τι να κάνω; Δηλαδή, εγώ σκίστηκα σήμερα να σου καλύψω κανένα κατοστάρικο. Και έχουμε 160 από πριν, και έχουν γίνει τώρα…

51χρονος: Τώρα πόσα είναι; Πόσα;

36χρονος: Εχω δώσει 60 μέχρι τώρα, ήρθαν τώρα άλλα 40, θα σου στείλω άλλα 40.

51χρονος: Ναι, στο Φάληρο φεύγει ένας γι’ αυτό.

36χρονος: Ναι, αμέσως σου τα στέλνω αυτά. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν σου υπόσχομαι τίποτα. Ο,τι προκύψει προέκυψε. Αλλιώς, με συγχωρείς.

51χρονος: Ναι, αλλά Αττική έχει χαμό σήμερα.

36χρονος: Ναι, αυτό λέω. Για την Αττική εγώ κάνω ό,τι γίνεται. Τρέχω, στέλνω συνέχεια, βλέπεις.

51χρονος: Τι λεφτά…

36χρονος: Δηλαδή, δίνω 100 εγώ και βγαίνουν άλλα 60-70 επαρχίας, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ρε φίλε μου. Δηλαδή, τι να κάνω; Δεν είναι ότι μου χρωστάει κάποιος κάτι να πάω να μαζέψω.

51χρονος: Δεν μπορείς να βρεις άλλα;

36χρονος: Δεν υπόσχομαι. Θα προσπαθήσω.

4636144

Διάλογος 2

Στις καθημερινές δοσοληψίες τους, μάλιστα, τα μέλη της ομάδας αναφέρονται σε χιλιάδες ευρώ σαν να είναι… πετσετάκια! Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι του Ριχάρδου Μυλωνά με τη 41χρονη συγκατηγορουμένη του, που φέρεται ότι ήταν το «δεξί χέρι» του.

51χρονος: Ελα, Γ.

41χρονη: Εεε, 40 είναι, 40 μού φέρανε.

51χρονος: Ναι, βάλε τώρα από αυτά 30 στα μαγαζιά.

41χρονη: Τριάντα;

51χρονος: Πόσο είναι το σύνολο;

41χρονη: Εξήντα επτά.

(…)

51χρονος: Και τα υπόλοιπα κράτησε εκεί πέρα να δουλεύεις και κράτα να υπάρχουν, ρε παιδί μου, μήπως χρειαστώ κι εγώ τίποτα.

Διάλογος 3

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι, ο «βασιλιάς του χρυσού» φέρεται ότι περιμένει και επιστροφή από την… Εφορία!

Ο Σ… μου είπε ότι το τραπεζικό σύστημα κόλλησε στο θέμα της Εφορίας.

Ποια Εφορία;

Οτι χρωστάτε 300.000 ευρώ στην Εφορία.

Τώρα, ναι, γιατί βγήκε η απόφαση τώρα μέσα στον μήνα την παραλαμβάνω και πρέπει να μου επιστρέψουν 300.000 ευρώ.

Ααα, πρέπει να σου επιστρέψουνε, δεν χρωστάτε.

Οχι, μου είχαν χρεώσει κάτι 500 χιλιάρικα για κάτι στο οποίο εγώ έκανα ρύθμιση και τα πλήρωσα όλα περίπου. Ενα δυο δόσεις μού λείπουν των 20 κάτι τέτοιο και βγήκε μια απόφαση ότι 150 πρέπει να πληρώσω, είχα κάνει προσφυγή, θα μου χρωστάνε από μέρα σε μέρα, δεν χρωστάω 1 ευρώ.

Απολογείται αύριο

Ο 51χρονος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή. Την ίδια ώρα, η αποκάλυψη ότι στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού φέρεται ότι εμπλέκεται αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες στην ομάδα ασφαλείας του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, οδήγησε στην άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του κυρίου Αβραμόπουλου διευκρινίζεται ακόμα ότι τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του επιτρόπου δεν είχαν καμία γνώση ή πληροφόρηση για όποια εξωυπηρεσιακή απασχόλησή του, όταν αποσπάστηκε.

12744163 1007227076011195 1346744681749979878 n

offer

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ