Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Ριχάρδος στο κελί 33 με αλληλοκαρφώματα

❱❱ Ο ενεχυροδανειστής, που φέρεται ότι έχει αρχηγικό ρόλο στη «μαφία του χρυσού», κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό
❱❱ Αφησε υπαινιγμούς για τον 36χρονο Τούρκο, ο οποίος με τη σειρά του ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε εντολές τουΑπό τις
Μαρία Μεϊμάρη, Ντέμη Ντάβαρη

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του φανταζόταν ο 51χρονος «βασιλιάς του χρυσού» Ριχάρδος Μυλωνάς πως μια μέρα θα «μετακόμιζε» από τη χλιδάτη βίλα-ανάκτορο στη Σαρωνίδα με την υπερπολυτελή πισίνα, τα βαριά σκαλιστά έπιπλα και την πόρτα από ατόφιο χρυσάφι σε ένα στενό κελί στον Κορυδαλλό! Και θα πρέπει να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν η ανακρίτρια Διαφθοράς τού ανακοίνωσε, χθες το απόγευμα, την προσωρινή κράτησή του!

Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής-τηλεστάρ πέρασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής το κατώφλι της Ευελπίδων, όπου τον περίμεναν περίπου 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων του για να τού συμπαρασταθούν. Επί περίπου δύο ώρες έδινε εξηγήσεις για την περιβόητη «μαφία του χρυσού» για την οποία είναι κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ριχάρδος αρνήθηκε ενώπιον της δικαστικού λειτουργού τις κατηγορίες που του αποδίδονται και άφησε σοβαρούς υπαινιγμούς για τον 36χρονο Τούρκο, συριακής καταγωγής, στον οποίο επίσης αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια (στο οποίο περιγράφει πώς κατάφερε από έμπορος φτηνών κοσμημάτων να γίνει ο «βασιλιάς του χρυσού», με 65 καταστήματα στην Ελλάδα και δύο στο εξωτερικό, αλλά και κύκλο εργασιών 30.000.000 ευρώ) υποστήριξε πως τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καθ’ όλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο κράτος, καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές. Ακόμη, επανέλαβε πως το χυτήριο της οδού Στουρνάρη 29, όπου το κύκλωμα έλιωνε τον χρυσό, ήταν απολύτως νόμιμο και άφησε να εννοηθεί πως έπεσε θύμα… ανταγωνισμού:

«…Κάποιοι, που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο ο 51χρονος στρέφει τα βέλη του στον 36χρονο Τούρκο, που κατά την Αστυνομία ήταν «συναρχηγός» του, λέγοντας πως εκείνος τον προσέγγισε το 2015 για να συνεργαστούν: «Ουδέποτε ήρθα σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή “πασπαρτού” ή τρίτους ενεχυροδανειστές που πήγαιναν τιμαλφή στον Τούρκο από διάφορα ενεχυροδανειστήρια, διότι με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά του δεν είχα καμία γνώση, ανάμειξη ή ωφέλεια. Αναφορικά με τις συναλλαγές του Τούρκου με τους Κινέζους, δεν έχω καμία γνώση, ανάμειξη, τηλεφωνική ή διά ζώσης συνομιλία ή φυσική παρουσία και τις πληροφορήθηκα το πρώτον από τη δικογραφία…» αναφέρει ακόμη ο «Μr Χρυσός», τονίζοντας πως δεν γνωρίζει κάτι για τις παράνομες εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων.

«Καλύτερα να σιωπά παρά να μιλά»

Ο 36χρονος, από την πλευρά του, «κάρφωσε» τον Ριχάρδο προτού κριθεί προφυλακιστέος, λέγοντας πως όλες οι ενέργειές του ήταν κατόπιν εντολών του, καθώς ο ίδιος ήταν υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή. Ακόμη, δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί στο αίτημα που κατέθεσε ο 51χρονος για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα για εκείνον να σιωπά παρά να μιλά. Μεταξύ των κατηγορουμένων που έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής είναι και ένας Κινέζος, ο οποίος φέρεται ως «σύνδεσμος» του κυκλώματος με την Τουρκία. 

«Παρά τις προσπάθειές μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε για την προφυλάκιση του εντολέα του ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας ότι πεποίθησή του είναι πως κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού, που ουσιαστικά προκατέβαλε την κατάληξη.

Δύο άτομα «δίπλα» στους «Gipsy Kings» οδήγησαν στο «ξεδόντιασμα» του μεγαλου κυκλώματος

Δύο πρόσωπα τα οποία γνώριζαν εκ των έσω τη «μαφία των Ρομά», που είχε εξαρθρώσει το 2016 η Ασφάλεια Αμαρουσίου, φέρονται ως οι βασικοί πληροφοριοδότες που οδήγησαν στο «ξεδόντιασμα» του δαιδαλώδους κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, ένα από τα αρχηγικά μέλη του οποίου φέρεται ότι είναι ο γνωστός τηλε-ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου η πληροφορία για το εκτεταμένο λαθρεμπόριο χρυσού προς την Τουρκία έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας Αμαρουσίου από δύο ανθρώπους που ήξεραν με λεπτομέρειες τις «δουλειές» των… Gipsy Kings και κυρίως το πολύπλοκο σύστημα κλεπταποδοχής που είχε αναπτύξει η συμμορία με τη συμμετοχή γνωστών Αθηναίων κοσμηματοπωλών και ενεχυροδανειστών. Από κει και έπειτα οι αστυνομικοί άπλωσαν το «δίχτυ» των ερευνών σε άμεση συνεννόηση με εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έδωσε και την άδεια για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των υπόπτων.

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Προστασία Επισήμων και συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα φέρεται ως άμεσος πληροφοριοδότης του Ριχάρδου και μάλιστα με μηναίο μισθό! Σε τηλεφωνήματα που υπέκλεψε ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ο Ριχάρδος έχει καταγραφεί να λέει φανερά ενοχλημένος στον αστυνομικό πως θα διακόψει τη συνεργασία τους, επειδή δεν είχε ενημερωθεί από αυτόν για τις κινήσεις της Ασφάλειας εναντίον του.

Με την περίπτωση του αστυνομικού ασχολούνται ήδη οι «Αδιάφθοροι» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διαλευκανθεί σε όλο το εύρος της αυτή η «σκοτεινή» συνεργασία. Μάλιστα, έχει κατατεθεί στις εισαγγελικές Αρχές αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του, ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά έπαιρνε χρήματα από τον γνωστό ενεχυροδανειστή και πόσα.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...