Αντεπίθεση με προσφυγές

❱❱ Ο Ριχάρδος και οι συγκατηγορούμενοί του υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο «κατέρρευσε»Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Στην αντεπίθεση περνούν ο -προφυλακισμένος στις Φυλακές Ναυπλίου πρωταγωνιστής της υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού- Ριχάρδος Μυλωνάς και οι προσωρινά κρατούμενοι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, υποστηρίζοντας ότι το σε βάρος τους κατηγορητήριο «κατέρρευσε».

Με μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, ζητούν την άμεση αποφυλάκισή τους και επιρρίπτουν ευθύνες στις αστυνομικές Αρχές για «σκόπιμη προχειρότητα». Μάλιστα, ο 51χρονος «βασιλιάς του χρυσού» στην προσφυγή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο κατηγορεί ευθέως το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, που διενήργησε την προανάκριση, και ζητά να του επιστραφούν οι κατασχεθείσες πλάκες χρυσού! Στη 10σέλιδη αίτησή του, ο Ριχάρδος υποστηρίζει πως η υπόθεση «συνίσταται σε ένα σενάριο που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου» και επισημαίνει ότι «εντελώς παράνομα κατασχέθηκαν οι πλάκες χρυσού και ασημιού, που βρίσκονταν στο κεντρικό μου κατάστημα, επί της οδού Πατησίων 32, εντός ειδικών κιβωτίων εξαγωγής, καθόσον δεν αποτελούν λαθρεμπόρευμα».

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή για να στηρίξει τα πέντε παιδιά του, αλλά και την επιχείρησή του, η οποία έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την αρνητική δημοσιότητα.
«Δυστυχώς, η τεράστια αρνητική δημοσιότητα που έχω υποστεί αυτές τις ημέρες μετά τη σύλληψή μου έχει σοβαρές επιπτώσεις στα καταστήματά μου, με την ουσιαστική παύση προσέλευσης πελατών, αφού επλήγη η αξιοπιστία και η εντιμότητά μου έναντι του κοινού, και αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση με την αποφυλάκισή μου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν τα καταστήματα, να απολυθεί το προσωπικό και να βρεθούν 100 οικογένειες στον δρόμο, αλλά και να μείνουν απλήρωτες οι υποχρεώσεις μου προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν είναι ληξιπρόθεσμες, αλλά θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και δεν θα μπορούν να καλυφθούν με την επιχείρηση σε ουσιαστική παύση λειτουργίας» αναφέρει ο 51χρονος ενεχυροδανειστής, ισχυριζόμενος ότι, αν δεν αποφυλακιστεί, θα βρεθεί σε αδυναμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεών του!

Την ίδια ώρα, και η στενή συνεργάτιδα του ενεχυροδανειστή, που είναι μητέρα δύο παιδιών, κάνει λόγο για άδικη προφυλάκιση στην προσφυγή της. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κρίση του συμβουλίου επί των προσφυγών.

Πήρε θέση από το υπουργείο με non paper

Θέση στην υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, που κατηγορείται για εκτεταμένο λαθρεμπόριο χρυσού, πήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω non paper, στο οποίο αναφέρει απλώς ότι από την αρχή έως το τέλος, με τη σύλληψη συνολικά 63 ατόμων, την επιχείρηση επόπτευαν αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν συγχαρητήρια για την έκβασή της.

Και ενώ ο ενεχυροδανειστής βρίσκεται από χθες στις Φυλακές Ναυπλίου, ο θόρυβος για την προς στιγμήν αποφυλάκισή του δεν έχει κοπάσει ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αλλά και από τη δικογραφία, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που «δένουν» την υπόθεση. Κατά πρώτο, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως οι πλάκες χρυσού που φυγαδεύονταν στην Τουρκία δεν περνούσαν από το τελωνείο, όπως ορίζει η νομοθεσία, αλλά ήταν κρυμμένες μέσα σε ασυνόδευτα δέματα, που μεταφέρονταν με τουριστικά λεωφορεία. Επιπλέον, κάθε νόμιμη πλάκα χρυσού που εξάγεται στην Τουρκία με την οποία υπάρχει τελωνειακή σύνδεση πρέπει να φέρει την απαραίτητη σφραγίδα. Επίσης, θα πρέπει να έχει λιωθεί σε νόμιμο χυτήριο και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά, στα οποία διαφαίνονται η νομιμότητα της προέλευσης του χρυσού και τα φασματογραφήματα για την καθαρότητά του. Ομως, το χυτήριο που λειτουργούσε στα Εξάρχεια ήταν παράνομο και δεν διέθετε νόμιμη άδεια για τη σφράγιση πλακών χρυσού.

Θεοδόσης Π. Πάνου

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ