Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Κωνσταντίνε, παλικάρι μου»

❱❱ Βαθιά συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κατσίφα, με τραγικές φιγούρες τους γονείς και τις αδελφές τουΣε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο, στους Βουλιαράτες, το 40ήμερο μνημόσυνο από τον τραγικό θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από τα πυρά των Αλβανών κομάντος. 

Οπως και την ημέρα που αποχαιρετούσαν για πάντα τον αγαπημένο τους, έτσι και στο μνημόσυνο τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τον τόσο άδικο και ξαφνικό χαμό του.
Στο πλευρό τους για να τους συμπαρασταθεί βρέθηκε πλήθος κόσμου, που κατέφθασε από διάφορες περιοχές. Στο μνημόσυνο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές. Οπως, όταν οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας σφιχτά στα χέρια τους τις ελληνικές σημαίες που είχαν φέρει μαζί τους, έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μία από τις στιγμές που πραγματικά ράγισαν καρδιές ήταν όταν η μητέρα του 35χρονου βρέθηκε και η ίδια πάνω από τον τάφο του γιου της, φωνάζοντας «Κωνσταντίνε μου, παλικάρι μου», με τον πόνο και τα δάκρυα να αυλακώνουν το πρόσωπό της. Εκτός από τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο μνημόσυνο, το «παρών» έδωσαν και πολιτικοί. Μεταξύ άλλων, στους Βουλιαράτες βρέθηκαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Επιτήδειος.

Μπλόκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή ακόμα η αλβανική αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν αναμονή του μνημοσύνου και γνωρίζοντας ότι δεκάδες θα ήταν τα άτομα που θα ήθελαν να περάσουν τα σύνορα.

Ενδεικτικά, μπλόκα είχαν στηθεί στους δρόμους, ενώ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες. Μάλιστα, πολλά ήταν τα άτομα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό και να παραστούν στο μνημόσυνο, καθώς τους σταμάτησαν οι αλβανικές Αρχές. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε αποτελεί το γεγονός ότι δεν άφηναν για αρκετή ώρα ακόμη και μία από τις αδελφές του 35χρονου να περάσει. Μάλιστα, για το γεγονός αυτό ξέσπασε και η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρά τον πόνο που βίωνε. «Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν τα αδέρφια μας τους Ελληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον αστυνομικό φρουρό του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος είχε μαζί του όπλο αλλά όχι άδεια χρήσης στην Αλβανία, αλλά και τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Ο φρουρός του βουλευτή τελικά αφέθηκε ελεύθερος χθες το μεσημέρι. Πάντως, όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα δεν πτοήθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους… μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καλώντας ιερέα από το Δελβινάκι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...