Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Τα οφέλη της χρήσης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί μία από τις πιο απλές και ταυτόχρονα από τις πιο αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια. Τόσο το κόστος όσο και η διαδικασία εγκατάστασης δεν αποτελούν δύσκολη υπόθεση, κυρίως αν αναλογιστούμε το κέρδος που έχουμε τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες συνιστώνται σε κτήρια και περιοχές που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες στην Ελλάδα, μας επιτρέπουν να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τη χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, ενώ παράλληλα, μειώνουμε σημαντικά το διοξείδιο του άνθρακα και προστατεύουμε το περιβάλλον.

Το ζεστό νερό σε μια κατοικία είναι μία πολύ σημαντική αναγκαιότητα, η οποία επηρεάζει απόλυτα το βιοτικό επίπεδο κάθε ανθρώπου και ως εκ τούτου η κατάλληλη επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης του νερού, μεγιστοποιεί την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του.

Η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού (μπάνιο, πλύσιμο, κλπ) αποτελεί σοβαρό ποσοστό (περίπου 10-15%)  της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας ενός νοικοκυριού αλλά και μιας οικονομικής μονάδας (κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ).

Ο πιο παραδοσιακός, παλιός αλλά και αποτελεσματικός  τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας είναι η χρήση του Ηλιακού θερμοσίφωνα για την αξιοποίηση της  ηλιακής ενέργειας.

Η εφαρμογή των παρακάτω μέτρων μπορεί να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης:

  • Ο θερμοστάτης του μπόιλερ να ρυθμίζεται στους 50-55 °C ενώ του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στους 45-50 °C.
  • Να ανάβετε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ανάλογα με τις ανάγκες σας και να μην μένει αναμμένος άσκοπα. Συνήθως  μισή ώρα αρκεί για να ζεσταθεί το νερό.
  • Προτιμάτε το ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα. Ξοδεύετε 3 φορές λιγότερο ρεύμα και νερό.
  • Προτιμήστε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα αντί ενός ηλεκτρικού.

Τα ηλιακά συστήματα παρέχουν:

1. Ζεστό νερό χρήσης σχεδόν δωρεάν.

 Μία τυπική οικιακή εγκατάσταση εξοικονομεί περίπου 1400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Πρόκειτε για περίπου  70% των ετήσιων αναγκών μίας τετραμελούς οικογένειας σε ζεστό νερό.

2. Άμεση παροχή ζεστού νερού στη βρύση (Περιπτώση ανακυκλοφορίας) .Ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις που συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης (τριπλής ενέργειας) έχετε άφθονο ζεστό νερό.

3. Οικονομικό όφελος για τον χρήστη.

Στην διάρκεια ζωής του συστήματος ο χρήστης όχι μόνο παίρνει πίσω τα χρήματά του, αλλά έχει και σημαντικό οικονομικό όφελος.

4.Εξοικονόμηση ενέργειας.

Για την Ελλάδα, η εξοικονόμηση που ήδη συντελείται είναι πολύ σημαντική. Οι εγκατεστημένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες εξοικονομούν ήδη 1,1 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο, όση ενέργεια παράγει δηλαδή ένας συμβατικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 200 μεγαβάτ. Χωρίς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα υπήρχε ένα σημαντικό έλλειμμα ισχύος, ιδιαίτερα στα απομονωμένα ηλεκτρικά δίκτυα των νησιών που θα αντιμετώπιζαν έτσι συχνές διακοπές ρεύματος, ιδίως κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

5. Προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με μελέτες , τα ηλιακά συστήματα συμβάλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στις προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας, από τα ελληνικά νοικοκυριά . Αποτρέπεται η κατανάλωση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και κατά συνέπεια οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προκαλούν τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Ένα τυπικό θερμοσιφωνικό σύστημα για οικιακή χρήση παράγει στην Ελλάδα ετησίως 840-1.080 κιλοβατώρες και αποσοβεί την έκλυση 925-1.200 κιλών CO2 το χρόνο, όσο δηλαδή θα απορροφούσε 1,5 στρέμμα δάσους.

Εν κατακλείδι,ο ηλιακός θερμοσίφωνας συνδυάζει μέγιστη οικονομία, ταχύτατη απόσβεση της αγοράς του και άφθονο ζεστό νερό, ενώ  συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.esolarshop.net

Η καλέστε στο 2109601013.

 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...