Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Το λιοντάρι της Χειμάρρας βρυχάται

❱❱ Οργή Δήμα για την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να απαλλοτριώσει περιουσίες ΕλλήνωνΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

«Αστραψε και βρόντηξε» στο κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο τετράκις ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας κατά της αλβανικής κυβέρνησης και της απόφασής της να απαλλοτριώσει περιουσίες στη Χειμάρρα που αποδεδειγμένα ανήκουν σε Ελληνες ομογενείς!

Ο χρυσός αρσιβαρίστας, που κάνει ιδιαίτερη μνεία στην καταγωγή του από τη Χειμάρρα, δεν κρύβει την ανησυχία και την αγανάκτησή του για την απόφαση που καταπατά κάθε έννοια δικαίου, καθώς «αποδεδειγμένα βάσει χαρτών οι περιουσίες ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες».

Παράλληλα, καλεί την αλβανική κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο, έστω και την ύστατη στιγμή, ενώ απευθύνει κάλεσμα προς την ελληνική πλευρά να πράξει τα δέοντα προκειμένου να γίνει σαφές ότι «παρόμοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές». «Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του αλβανικού κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη Χειμάρρα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αρχή της ανάρτησής του ο πρώην αθλητής.

Στη συνέχεια δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή του με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, προκειμένου να ανακαλέσει η κυβέρνηση της Αλβανίας την υπουργική απόφαση βάσει της οποίας περνούν στα χέρια του κράτους 46 αγροτεμάχια χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες, τα 41 εκ των οποίων στη Χειμάρρα.

Μεγάλα σχέδια

Την ίδια ώρα, η άποψη που επικρατεί θέλει πίσω από την απόφαση της υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών να κρύβονται τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Εντι Ράμα να δημιουργήσει την «αλβανική Ριβιέρα», για να διεκδικήσει μερίδιο από την τουριστική πίτα του Ιονίου. Στα σχέδια τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τίτλο «Architectural project – tourist complex Palas» περιλαμβάνονται πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες και ολόκληρα συγκροτήματα με πολυτελείς επαύλεις, στα οποία κυριαρχούν η πέτρα, το γυαλί και το ξύλο, αλλά και η απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα.

Εκτός από τουριστικές εγκαταστάσεις, η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει, επίσης, σημαντικά έργα υποδομής, μαρίνες, σύγχρονα οδικά δίκτυα, ιατρικά κέντρα και «λίφτινγκ» στο δίκτυο υδροδότησης. Μάλιστα, για να προσελκύσει κεφάλαια και να κάνει την περιοχή πιο ελκυστική στους δυνάμει επενδυτές -κυρίως Αραβες που σχεδίαζαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά απογοητεύτηκαν λόγω της… γραφειοκρατίας-, υπόσχεται οικόπεδα αντί πινακίου φακής!

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι Αλβανοί αξιωματούχοι προσφέρουν εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων με άδεια οικοδόμησης αντί του συμβολικού τιμήματος τους 1 ευρώ, ώστε να χτιστούν σε αυτά τουριστικές εγκαταστάσεις! Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των επενδυτικών funds που επισκέπτονται την Αλβανία δέχονται… βασιλικές περιποιήσεις, όπως έγινε με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάτ, ο οποίος συναντήθηκε πριν από μερικούς μήνες με τον Εντι Ράμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...