Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

«Καθηγητής ψυχολογίας» με master στην απάτη και συνεδρίες μέσω Skype «διά πάσαν νόσον»

❱❱ Σύλληψη του διάσημου «μέντιουμ» και «ακαδημαϊκού» Γιώργου Πασχαλίδη, που «θεράπευε» ακόμη και μέσω SkypeΕνας απατεώνας, που γύριζε την Ελλάδα και «θεράπευε» κόσμο και κοσμάκη κάνοντας ιατρικές διαγνώσεις και θεραπείες ακόμη και μέσω… Skype, ισχυριζόταν ότι μια εκδρομή στο βουνό των θεών, το 2002, του έδωσε τη δύναμη να «βλέπει πέρα από ό,τι η κανονική ανθρώπινη όραση μας επιτρέπει»! Ωστόσο, ο διάσημος «μέντιουμ», «καθηγητής ψυχολογίας», «ακαδημαϊκός», «ραβδοσκόπος» και «αντιπρύτανης» (!), όπως συστηνόταν, δεν κατάφερε να… δει τις χειροπέδες!

Χθες με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις διωκτικές Αρχές τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.georgepaschalidis.gr.) του Γιώργου Πασχαλίδη, που γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Αιγίνιο Πιερίας. Η δράση του είχε περιέλθει σε γνώση των Ιατρικών Συλλόγων Πιερίας και Μαγνησίας. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν χρόνο είχαν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις, προειδοποιώντας για τη δράση «αυτοχριζόμενων ειδικών σε θέματα υγείας, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν καμία επιστημονική γνώση και πολλές φορές χρησιμοποιούν κάλπικους επιστημονικούς τίτλους που καμία σχέση δεν έχουν με την ιατρική επιστήμη».

Σε βάρος του 61χρονου Πασχαλίδη, που εμφανιζόταν ως «καθηγητής ψυχολογίας», ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος, και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, αλλά και όλα όσα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει σερφάροντας στο ίντερνετ, ο 61χρονος εμφανιζόταν σε συνέδρια, εκπομπές, ηλεκτρονικά μέσα και επιστημονικά περιοδικά ως «μέγας θεραπευτής» και κάτοχος διδακτορικών τίτλων! Ωστόσο, ο «ακαδημαϊκός, καθηγητής ψυχολογίας και αντιπρύτανης της Ρωσικής Ακαδημίας», όπως αναγράφει στο βιογραφικό του, δεν ήταν παρά απόφοιτος… Δημοτικού!

«Ανακάλυψη»

Στο πλούσιο βιογραφικό του παρουσιάζεται και ως… εφευρέτης του μοντέλου «Tri-Anthropo-Type Paschalidis», σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι ανήκουμε σε μόνο τρεις τύπους προσωπικότητας, τους οποίους ονόμασε Α, Β και Γ. Την «ανακάλυψή» του αυτή την προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα με σκοπό ο άνθρωπος να μπορέσει, αφού γνωρίσει τον εαυτό του (αυτογνωσία) και τους άλλους (ετερογνωσία), να συνυπάρχει με τους γύρω του και το περιβάλλον του με αρμονία και απώτερο σκοπό την ευτυχία του.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι του έχουν απονεμηθεί τρία διδακτορικά από Ρωσία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο. Σε άλλο βιογραφικό, που βρήκαμε στο διαδίκτυο, ο Πασχαλίδης αυτοπαρουσιάζεται ως διδάκτωρ ψυχολογίας της Ακαδημίας NOOSFERA. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε Γερμανία και Ελβετία.

Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, σταμάτησε το σχολείο αφού τελείωσε μόνο το Δημοτικό «με βαθμό απολυτηρίου 7»! Στη συνέχεια εργάστηκε ως ηλεκτροσυγκολλητής, χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων, γεωργός, μαραγκός και άλλα, έως το 2002, που υπήρξε καθοριστική χρονιά για τη ζωή του. «Αρχισα να βλέπω πίσω και πέρα απ’ ό,τι η κανονική ανθρώπινη όραση μας επιτρέπει» γράφει. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβη στον Ολυμπο. Από εκείνο το σημείο και μετά όλα αλλάζουν και αρχίζει να γίνεται δέκτης «ανώτερης γνώσης». Ετσι, αρχίζει να «θεραπεύει» με θαυματουργό τρόπο (!) ασθενείς με καρκίνο, ψωρίαση, παραπληγία, σκωληκοειδίτιδα, παραπληγία, ακόμη και… συνάχι. 

Οι ασθενείς βρίσκονται συνήθως μακριά και λαμβάνουν τη «θεραπεία» εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου ή Skype. Για παράδειγμα, διέγνωσε σκωληκοειδίτιδα σε κάποιον με τον οποίο επικοινώνησε μέσω Skype κουνώντας ένα… ραβδί, ενώ σε μια γυναίκα που τηλεφώνησε στο κινητό του όχι μόνο έκανε διάγνωση (κρύωμα), αλλά της υποσχέθηκε και «απομακρυσμένη» θεραπεία!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...