Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το… παπόρι απ’ τη Συρία

❱❱ Εντόπισαν στα έγκατα του «NOKA» (που είχε προορισμό τη Λιβύη) πάνω από 6 τόνους χασίς και 3.000.000 «χάπια των τζιχαντιστών»Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Περισσότερους από 6 τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και 3.000.000 (!) ναρκωτικά χάπια captagon, που είναι γνωστά και ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών», κατάφεραν να ξετρυπώσουν ως αργά χθες το απόγευμα οι λιμενικοί στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου «NOKA», που έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου! Ωστόσο, οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη και εκτιμάται πως η ποσότητα του χασίς που θα βρεθεί στα έγκατα του πλοίου θα αγγίξει πιθανότατα τους 12 τόνους, αριθμός-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα!

Η επιχείρηση των λιμενικών Αρχών στο υπό σημαία Συρίας φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ» εξελίχθηκε σε θρίλερ. Το… «βαπόρι απ’ την Περσία», που ξεκίνησε από τη Λαττάκεια με προορισμό τη Λιβύη, εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Κρήτης και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αθερινόλακκου στη Σητεία, με τους λιμενικούς να αρχίζουν ενδελεχή έλεγχο, καθώς υπήρχε πληροφορία πως έκρυβε ύποπτο φορτίο στα αμπάρια του. Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησε και το βίντεο από το «ρεσάλτο» που πραγματοποίησαν οι κομάντος της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στο πλοίο, νότια της Κρήτης.

Οι πρώτες έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες το ερεύνησαν με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή και «σκάναραν» με το υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο μηχάνημα Χ-ray τα 18 κοντέινερ που βρίσκονταν στα αμπάρια. Μάλιστα, στο Ηράκλειο έφτασε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, για να είναι παρών στις έρευνες. 

Για πάνω από δύο 24ωρα δεν είχε βρεθεί κάτι ύποπτο πάνω στο πλοίο. Ωστόσο, λίγο προτού ανάψει το πράσινο φως για τον απόπλου, οι άνδρες του Λιμενικού έβγαλαν… λαβράκι. Η ανακάλυψη διπλών «πάτων» στα κοντέινερ στάθηκε καθοριστική για την πορεία των ερευνών. Ετσι, επιστρατεύτηκαν τρυπάνια, τα οποία χτύπησαν «φλέβα»… στον πάτο των εμπορευματοκιβωτίων! Οι έρευνες στα οκτώ από τα συνολικά 18 κοντέινερ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από 6 τόνοι χασίς τύπου «σοκολάτα».

Κοντέινερ

Ωστόσο, οι έρευνες επιφύλασσαν και άλλη μία έκπληξη για τους λιμενικούς, καθώς σε ένα από τα κοντέινερ που ελέγχθηκε ήταν κρυμμένα 3.000.000 ναρκωτικά χάπια captagon! Πρόκειται για τα γνωστά και ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών», τα οποία χρησιμοποιούνται από τους μαχητές του ISIS για να κρατούν σε εγρήγορση όσους κάνουν χρήση, χωρίς να νιώθουν κούραση.

Μετά τα ευρήματα, συνελήφθη το πλήρωμα του πλοίου, 10 Σύροι και ένας Ινδός, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στη μεταφορά των ναρκωτικών. Αρνητική εμφανίζεται, επίσης, η πλοιοκτήτρια εταιρία. Η επιχείρηση συνεχίζεται και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που θα βρεθεί θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη! Μάλιστα, σύμφωνα με το cretalive, ίσως αποδειχτεί το μεγαλύτερο ναρκοφορτίο που έχει κατασχεθεί ποτέ επί ελληνικής επικράτειας. Εως σήμερα το σχετικό ρεκόρ κατείχε η ποσότητα των 6,1 τόνων χασίς που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο ρυμουλκό «Ανδρέας», που επίσης προερχόταν από τη Λαττάκεια.

Ο τραυματισμός της Μίσα στη διάρκεια των ερευνών

Στις αρχικές έρευνες που έγιναν στο λιμάνι του Αθερινόλακκου όπου είχε αγκυροβολήσει το πλοίο «NOKA» κινδύνευσε να σκοτωθεί πάνω στο καθήκον η Μίσα, η ράτσας Μαλινουά σκυλίτσα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων! 

Ενώ «σκάναρε» με την εκπαιδευμένη… μύτη της τους χώρους του ναρκόπλοιου, το πανέξυπνο λαγωνικό που πρωτοστατεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια στη μάχη κατά των ναρκωτικών έπεσε σε ένα αμπάρι από ύψος έντεκα μέτρων! Το άτυχο σκυλάκι μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, ο οποίος διαπίστωσε πως είχε υποστεί κατάγματα στα πόδια. Επειτα από αυτό, ο χειριστής και οι συνάδελφοί της έδωσαν στη Μίσα… αναρρωτική άδεια και αντικαταστάθηκε από άλλο υπηρεσιακό σκύλο, που έφτασε στην Κρήτη από την Πάτρα.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...