Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τα «Oscar» της ελληνικής ναυτιλίας

❱❱ Οι 10+1 εφοπλιστές που διακρίθηκαν φέτος στα βραβεία που διοργανώνει η έγκυρη βρετανική επιθεώρηση Lloyd’s Listparis kasidokostas latsisΠάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης, Νικόλας Δ. Πατέρας, Μάριος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μαρτίνος, Αγγελική Φράγκου, Σίμος Παλιός, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πλατσιδάκης, Νίκος Τσάκος, Γιώργος Γράτσος και Ευστράτιος Καβρός είναι οι 11 Ελληνες που διακρίθηκαν φέτος στα λαμπερά βραβεία της ναυτιλίας του Lloyd’s List.

Ο θεσμός, που έχει μετατραπεί στα ελληνικά «Oscar της ναυτιλίας», διοργανώνεται από την έγκυρη βρετανική ναυτιλιακή επιθεώρηση και συγκεντρώνει την προσοχή όλου του ελληνικού κόσμου της ναυτιλίας, ποντοπόρου και επιβατηγού, καθώς και των υποστηρικτικών υπηρεσιών τους. Η τελετή της 15ης εκδήλωσης για τα Lloyd’s List – Greek Shipping Awards 2018 έγινε στο κατάμεστο ballroom του ξενοδοχείου «Intercontinental» την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν όλη σχεδόν η ναυτιλιακή κοινότητα, εκπρόσωποι των ξένων διπλωματικών αποστολών, προεξάρχοντος του Αμερικανού πρέσβη και τριών υπουργών Ναυτιλίας, αυτών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, και πλήθος προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επικεφαλής του ομίλου

Ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς ή New Generation Shipping Award, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες της ναυτιλίας έως 40 ετών.

Ο νεαρός επιχειρηματίας έχει τεθεί επικεφαλής της Latsco, της ναυτιλιακής εταιρίας του ομίλου Λάτση, και ηγείται της διαφοροποίησης του στόλου της σε νέες δραστηριότητες, όπως η μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Παράλληλα επενδύει προσωπικά σε κοινοπρακτικά σχήματα που κάνουν συναλλαγές τόσο σε πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου όσο και σε πετρελαιοφόρα. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευση αυτή από τους Lloyd’s, που έχουν παράδοση στη ναυτιλιακή βιομηχανία τριών αιώνων. Πριν από έξι χρόνια, όταν ανέλαβα να συνεχίσω την κληρονομιά του παππού μου, του καπετάνιου Γιάννη Λάτση, δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν σήμερα εδώ ανάμεσα σε τόσο μεγάλους πλοιοκτήτες. Είναι πραγματική τιμή. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι εργάζονται για τη Latsco και τη CMM, για την αφοσίωσή τους και την ομαδική δουλειά που κάνουν. Χωρίς εκείνους τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί» είπε ο Πάρης Κασιδόκωστας κατά την παραλαβή του βραβείου. Η Seajets, συμφερόντων της οικογένειας Ηλιοπούλου, έλαβε τη διάκριση «Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς» (Passenger Line of the Year).

1. welcome reception dsc 4956

Η βράβευση αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της εταιρίας, που συμπληρώνει 29 χρόνια παρουσίας στον κλάδο, για την παροχή της καλύτερης και της γρηγορότερης εξυπηρέτησης των επιβατών της, θέτοντας συνεχώς ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Με στόλο που αποτελείται κυρίως από πλοία υψηλής ταχύτητας και ο οποίος αυξάνεται συνεχώς με ακόμα πιο σύγχρονα και γρήγορα επιβατηγά πλοία, η Seajets βοηθά αποτελεσματικά στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, καθώς και στη συνολική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

dsc 11839

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Μάριος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της εταιρίας, δήλωσε: «Η Seajets έχει διανύσει 29 χρόνια στην ακτοπλοΐα εκτός δημοσίων σχέσεων, διαπλοκής, δημοσιότητας. Ηταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος με αγκάθια. Η πορεία μας μιλά από μόνη της, η εταιρία αυτή είναι ένα οικογενειακό όνειρο, όραμα αγάπης, πάθους, πίστης, επιμονής, όραμα ζωής. Η σημερινή βράβευση είναι το αποτέλεσμα μιας αδιάκοπης προσπάθειας και των υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που προσφέρονται όλα αυτά τα χρόνια στο επιβατικό της κοινό. Παράλληλα, μέσω της παρούσας διάκρισης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η εταιρία μας, σε πείσμα των καιρών, παρέχει πληθώρα θαλάσσιων μετακινήσεων με ταχύτητα και αξιοπιστία». Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε στο Propeller Club of Piraeus και το παρέλαβε ο πρόεδρος Γ. Ξηραδάκης. O Γιάννης Πλατσιδάκης κέρδισε το βραβείο της Ναυτιλιακής Προσωπικότητας της χρονιάς. H Εuronav, που είναι μεγάλη διεθνής εταιρία στην οποία είχε μεγάλη μετοχική θέση ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός και η οποία εξακολουθεί να έχει την έδρα της στην Αθήνα, κέρδισε το βραβείο Tanker Company of the Year και η Contships Management Inc. του Νικόλα Δ. Πατέρα απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Dry Cargo.

nikolas d. pateras

Το βραβείο καινοτομίας στην τεχνολογία Lloyd’s List Intelligence Big Data Award δόθηκε στη Signal Ocean Platform του Ιωάννη Μαρτίνου. Ναυτικός της Χρονιάς ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά ο γενναίος πλοίαρχος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, ο καπετάνιος Ευστράτιος Καβρός, που κατάφερε να αποβιβάσει επιτυχώς πάνω από 950 επιβαίνοντες όταν ξέσπασε πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο. 

marios kai panagiotis iliopoylos paralamvanoyn to vraveio apo ton kyriako mitsotaki tis five oceans salvage

Το βραβείο για τη Ναυτική Εκπαίδευση κέρδισε το νέο λύκειο Teens στη Χίο. Στον Συμεών Παληό, επικεφαλής της Diana Shipping η οποία διαθέτει στόλο 50 μεγάλων φορτηγών πλοίων, απονεμήθηκε το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για την επί 50 χρόνια παρουσία του στην ποντοπόρο, ενώ το βραβείο Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς δόθηκε στην Αγγελική Φράγκου, που έχει πέντε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες στη Wall Street, στόλο με πάνω από 200 πλοία αθροιστικά και ιστορία 70 χρόνων.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...