Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Prison break» με αίμα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο

❱❱ Το απίστευτο περιστατικό στο Αττικό Πάρκο την ώρα που υπήρχαν επισκέπτες και η θανάτωση του Σπότι και της Τζένης Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Η θανάτωση του Σπότι και της Τζένης, των δύο σπάνιων τζάγκουαρ που δραπέτευσαν εν ώρα λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, προκάλεσε σάλο και υποχρέωσε τον εκ των ιδιοκτητών του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ να δώσει εξηγήσεις.

O Γάλλος επιχειρηματίας χαρακτήρισε τραγική αλλά σωστή την απόφαση να εξουδετερωθούν τα άτυχα ζώα και περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες οι δύο ιαγουάροι βρέθηκαν εκτός του προβλεπόμενου φυλασσόμενου χώρου.

«Εκείνη τη μέρα φορτώναμε κάποιες αντιλόπες που θα μεταφέρονταν σε ένα ζωολογικό πάρκο στην Πάφο. Μία από αυτές μας ξέφυγε και άρχισε να τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τον χώρο όπου έχουμε τα τζάγκουαρ. Εκεί υπάρχει μια τζαμαρία, την οποία δεν είδε και καρφώθηκε πάνω της. Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς πρόκειται για τζάμι ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Λεσουέρ. «Με το που βγήκε από τον περίκλειστο χώρο ο πρώτος ιαγουάρος, σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του πάρκου, που προβλέπει τη μεταφορά των επισκεπτών σε ασφαλή χώρο και την εξουδετέρωση του άγριου ζώου» είπε στο Θέμα 104,6 FΜ για τις συνθήκες που τα δύο αιλουροειδή βγήκαν από τον χώρο τους.

f1 1896954 10152872020144751 3143803734018443556 n

Οσο για την επιλογή της θανάτωσης των δύο ζώων και την κριτική που ασκήθηκε, ο ίδιος εξήγησε: «Για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση. Πρόκειται για δύο ζώα που δραπέτευσαν και το αναισθητικό όπλο δεν είναι επαναληπτικό, έχει μόνο ένα βέλος. Η αναισθησία δεν πιάνει άμεσα, μεσολαβούν τρία τέσσερα λεπτά, στα οποία μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Δυστυχώς, η θανάτωση είναι μονόδρομος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεσουέρ.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Λεσουέρ επιβεβαίωσε πως εκείνη τη μέρα υπήρχαν 25-30 επισκέπτες στο πάρκο που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, ενώ το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά. Πάντως ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ στις δηλώσεις του δεν διευκρίνισε αν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους επισκέπτες και αν υπήρξε πανικός.
Να θυμίσουμε ότι τα δύο τζάγκουαρ έφτασαν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από πάρκο της Γερμανίας μωρά και μάλιστα τα τάιζαν με μπιμπερό. Ο Σπότι ήταν 11 ετών και η Τζένη 14 και στο διάστημα που ήταν μαζί απέκτησαν οκτώ με εννέα μωρά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε άλλα πάρκα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...