Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Ελληνες, η μαγεία είναι μέσα σας… »

❱❱ Ο αληθινός Αϊ-Βασίλης από τη Φινλανδία μίλησε στην «Espresso» για τις συγκινητικές στιγμές που έζησε με τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ αλλά και για το δώρο που θα φέρει στους πολιτικούςΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Είναι η φιγούρα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Ο αληθινός Αϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας ήρθε και φέτος στην Ελλάδα για να κηρύξει την έναρξη της γιορτινής περιόδου στο Santa Claus Kingdom – όπου βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό. 

Λίγο πριν αναχωρήσει για άλλα μέρη, έδωσε ραντεβού με την «Espresso» στο Ζάππειο. Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων μάς μίλησε για τη συγκίνηση που ένιωσε επισκεπτόμενος τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, αποκάλυψε τι δώρο θα κάνει στους πολιτικούς μας και μας συμβούλεψε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας!

– Για άλλη μία φορά βρίσκεστε στην Ελλάδα…

Πάντα είναι ωραίο να έρχομαι στην Ελλάδα, γιατί η χώρα είναι πολύ ζεστή και οι ρυθμοί χαλαροί.

– Πριν συναντηθούμε εδώ στο Ζάππειο επισκεφτήκατε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», για να δώσετε στα παιδιά δώρα και χαμόγελα. Συγκινηθήκατε; 

Συγκινήθηκα, γιατί μετέφερα το καλό μήνυμα των ημερών, γιατί έκανα τα άρρωστα παιδιά να χαμογελάσουν και να χαρούν πραγματικά, το ίδιο και οι γονείς τους. Κάθε φορά συγκινούμαι με τα βλέμματα των παιδιών, αλλά ακόμη πιο πολύ συγκινούμαι με τα δακρυσμένα μάτια των γονιών, που βλέπουν ένα λεπτό ευτυχίας στα μάτια των παιδιών τους. Βέβαια, αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι όταν οι γονείς με κοιτούν στα μάτια, ξέροντας ότι έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους και κάποιες φορές είναι αρκετά δύσκολος.

– Υπήρξε στιγμή που δυσκολευτήκατε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας επισκεπτόμενος τα συγκεκριμένα παιδιά; 

Οταν βλέπεις τον γονιό να χαμογελάει, νιώθεις ότι δίνεις αλλά και παίρνεις δύναμη. Τότε αισθάνομαι πολύ ωραία και χαρούμενος, γιατί ακόμη και στους μεγάλους, όταν βλέπουν τον Αγιο Βασίλη, το πρόσωπό τους γλυκαίνει. f2 mg 2332Εχει τύχει να έχουν νεύρα ή να έχουν απορροφηθεί στα προβλήματά τους και, όταν με κοιτάνε, παρατηρώ πώς αλλάζει το βλέμμα τους. Κάποιοι γονείς μού ραγίζουν την καρδιά λέγοντάς μου το πρόβλημα του παιδιού τους και το κάνουν για να το μοιραστούν και να πάρουν κουράγιο. Βέβαια, τα φετινά γράμματα δεν έχω προλάβει να τα διαβάσω ακόμη. Δίνω προτεραιότητα στο να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

– Κάνοντας βόλτα στην Αθήνα, πώς αντιδρά ο κόσμος;

Ενας περαστικός ήταν λυπημένος και στενοχωρημένος με τα δικά του προβλήματα. Μόλις με είδε, φωτίστηκε το πρόσωπό του και έσκασε ένα χαμόγελο!

– Παραδοσιακά είστε αυτός που χριστουγεννιάτικα κάνει τα δώρα… Δεν θα θέλατε να δεχτείτε και εσείς ένα δώρο τούτες τις μέρες;

Δεν θέλω κάτι, αρκεί που βλέπω χαρούμενα πρόσωπα και πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

– Πέρυσι είχατε ζητήσει από τη γυναίκα σας… ρυζόγαλο ως δώρο! Φέτος; 

Δεν ξέρω τι θα ετοιμάσει η γυναίκα μου, γιατί πάντα θέλει να μου το κρατάει για έκπληξη. Το ρυζόγαλο είναι το αγαπημένο μου, αλλά ό,τι μαγειρεύει είναι υπέροχο. Ελπίζω στο γιορτινό τραπέζι να υπάρχει και ρυζόγαλο.

– Τι λένε τα δικά σας παιδιά που πρέπει να σας αποχωριστούν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες;

Δεν το σκέφτομαι, γιατί όπου υπάρχουν παιδιά -αλλά και μεγάλοι- που με περιμένουν με ανυπομονησία, νιώθω ωραία.

– Τι εύχεστε να φέρει το 2019;

Να δώσουν οι άνθρωποι περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλον, να μην τσακώνονται για μικροπράγματα και να είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί τους.

– Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα θα φέρνατε δώρο στους πολιτικούς μας; 

Θα τους φέρω δώρο, για να μπορέσουν να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις! Κι αυτό γιατί σε όλους μας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, οπότε θα πάρουν το δώρο τους.

– Ως παιδί είχατε κάποιο όνειρο που δεν έχει πραγματοποιηθεί; Κάποιο μέρος που θα θέλατε να επισκεφτείτε και δεν έχετε προλάβει μέχρι σήμερα;

Πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν ούτε καθαρό νερό. Οπότε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε. Επισκεπτόμενος χώρες που δεν έχουν νερό, κατάλαβα ότι δεν θα πρέπει να αποζητάμε συνέχεια τα υλικά αγαθά, αλλά να μπαίνουμε στη θέση των συνανθρώπων μας που περνούν δύσκολα.

– Ελληνική κουζίνα έχετε δοκιμάσει;

Και βέβαια έχω δοκιμάσει, και μου αρέσει πολύ. Μάλιστα, όταν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας, θα πάω να φάω. Ολα τα ελληνικά φαγητά είναι πεντανόστιμα, αλλά έχω ξεχωρίσει τα ντολμαδάκια γιαλαντζί!

– Εχετε επισκεφτεί κάποιο αξιοθέατο;

Δυστυχώς, δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Τα έχω δει από ψηλά, αλλά, όταν βλέπω φωτογραφίες από μνημεία σας ή διάφορα πανέμορφα μέρη, νιώθω σαν να τα έχω επισκεφτεί!

– Τι εύχεστε στους Ελληνες;

Να είστε περήφανοι για την όμορφη πατρίδα σας, γιατί είναι από τα καλύτερα οικόπεδα αυτό που βρίσκεται η Ελλάδα και πολλοί το θέλουν. Μπορεί να έχετε κουραστεί, αλλά, όταν ο λαός μένει ενωμένος, τότε θα έρθει η μαγεία στη ζωή σας. Ελληνες, η μαγεία είναι μέσα σας!

offer

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...