Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

Τρόμος στη γειτονιά των κοσμικών

❱❱ Τι λένε Βουτσάς και Χατζηβασιλείου που μένουν μιά ανάσα από την εκκλησία«Τυφλό» χτύπημα

❱❱ Ανησυχούν οι Αρχές για τη βόμβα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου
❱❱ Τραυματίστηκαν ελαφρά ο νεωκόρος και ένας αστυνομικός

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές ασφαλείας το «τυφλό» χτύπημα με εξελιγμένο -και πιθανότατα «πειραματικό»- ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό που εξερράγη χθες το πρωί στο Κολωνάκι.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και η έκρηξη, που σκόρπισε τον τρόμο στη γειτονιά των κοσμικών, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο νεωκόρος της εκκλησίας και ένας αστυνομικός. Ευτυχώς και οι δύο τραυματίστηκαν ελαφρά και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο νεωκόρος υπέστη εγκαύματα και εκδορές στα χέρια, αλλά ο αστυνομικός θα χρειαστεί νοσηλεία, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

20496428

Αυτό που ανησυχεί τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν τις έρευνες είναι το ενδεχόμενο κάποιοι «σκληροί μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων να έχουν εξελίξει την τεχνική τους και να έχουν πλέον την τεχνογνωσία να κατασκευάζουν ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς. «Ισως να βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο μέχρι να αποκτήσουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και να αποφασίσουν πού θα τη χρησιμοποιήσουν. Οταν γίνει αυτό -και το βλέπω σύντομα!- θα είναι σε θέση να περάσουν στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην κατασκευή εκρηκτικών ωρολογιακών μηχανισμών» λέει ανήσυχος στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση του αντικειμένου.

20497639

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής όσο και οι συνάδελφοί τους της Κρατικής Ασφάλειας συναντούν πρώτη φορά έναν μηχανισμό τέτοιας συνδεσμολογίας. Η εμπρηστική βόμβα που τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα κουτί από παπούτσια και αποτελούνταν από ένα ρολόι με μια μπαταρία και καλώδια, δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και μικρή ποσότητα πυρίτιδας από βεγγαλικά, που ουσιαστικά έπαιζε τον ρόλο του πυροκροτητή για την ανάφλεξη του υγρού.

Λίγο πριν τη λειτουργία

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό στην πλαϊνή πόρτα του ναού τις πρωινές ώρες χθες και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 7. Μόλις 15 λεπτά αργότερα η εκκλησία θα άνοιγε για τους πιστούς προκειμένου να τελεστεί λειτουργία για την εορτή του μεγαλομάρτυρα αγίου Στεφάνου. Στην κυριολεξία από τύχη δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των πιστών, χάρη στην παρατηρητικότητα του νεωκόρου, ο οποίος άνοιξε την εκκλησία. Παρά το γεγονός ότι από το κουτί εξείχαν καλώδια, ο νεωκόρος το πήρε στα χέρια του και το μετέφερε σε ένα παρακείμενο παρτέρι, μεταξύ του ναού και μιας καφετέριας. Αμέσως μετά ειδοποίησε την Αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο μια περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων και ο νεωκόρος οδήγησε τον επικεφαλής στο σημείο όπου είχε τοποθετήσει το ύποπτο πακέτο.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς κάποιες αναφορές θέλουν τον αστυνομικό να περιεργάστηκε το κουτί και το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανάφλεξη. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το που πλησίασαν τον μηχανισμό αυτός ανεφλέγη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο.

—-

Οι διάσημοι που έζησαν τον τρόμο

Σοκ για Βουτσά και Χατζηβασιλείου που μένουν κοντά στο σημείο της έκρηξης

Τρόμος στη γειτονιά των διασήμων, στο κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες, νωρίς το πρωί, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι, έπιασε στον ύπνο τον δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Βουτσά και σόκαρε τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται πολύ κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου εξερράγη ο εμπρηστικός μηχανισμός.

Ο Κώστας Βουτσάς μένει σε απόσταση 100 μέτρων από την εκκλησία και, όπως είπε στην «Espresso», ξύπνησε από τον εκκωφαντικό ήχο. «Ηταν λίγο μετά τις 7, όταν ακούστηκε το “μπαμ” και πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας. Δεν κατάλαβα τι έγινε, γιατί ο Αγιος Διονύσιος βρίσκεται πίσω από την πολυκατοικία μας και δεν μπορούσα να δω. Λίγο αργότερα άκουσα τις σειρήνες των περιπολικών και βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα αστυνομικούς να κλείνουν τις οδούς με κορδέλες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πήγε το μυαλό μου σε τέτοιο κακό. Ωστόσο, απέφυγα να κατέβω από το σπίτι, μέχρι που ενημερώθηκα για τη βόμβα από τους γείτονες και την τηλεόραση» ανέφερε ο ηθοποιός σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

mg 3249

Η ανησυχία του, όπως πρόσθεσε, ήταν διπλή, τόσο για τη σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού όσο και τον γιο τους Φοίβο. «Είμαστε όλοι καλά, απλά τρομάξαμε. Αν οι εκκλησίες γίνουν στόχοι, ειδικά την εορταστική περίοδο, θα υπάρχει πρόβλημα. Εκκλησιάζονται οικογένειες με παιδιά. Είναι τρομερά πράγματα αυτά, ανήκουστα» σημείωσε ο αγαπημένος κωμικός.

Τον σταυρό της έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου, αφού το… πακέτο έσκασε πολύ κοντά στο σπίτι της. Μάλιστα, η παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha «Πάμε πακέτο» ενημέρωσε σχετικά τους διαδικτυακούς φίλους της. «Η βόμβα στο Κολωνάκι εξερράγη μπροστά στο σπίτι μου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και κανείς. Να λέμε ευχαριστώ στο σύμπαν για την κάθε απλή καθημερινή στιγμούλα που δίνει το παρόν στη ζωή μας. Τη συμπαράστασή μου στους δύο τραυματίες που γνωρίζω προσωπικά» έγραψε στα προσωπικά της social media.

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στην «Espresso» για το γεγονός, η παρουσιάστρια μάς διαβεβαίωσε: «Είμαστε όλοι καλά και ασφαλείς. Ευτυχώς, βρισκόμαστε οικογενειακώς εκτός Αθηνών».

Δ. ΔΑΡΔΑ

offer



{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...