Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το σκούντημα και η παρεξήγηση

❱❱ Πιθανολογείται ότι το θύμα πέρασε τον δράστη για τον δίδυμο αδελφό του και του ζήτησε τον λόγο γιατί προ ημερών «την έπεφτε» στην κοπέλα τουΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ενα σκούντημα μέσα στον συνωστισμό του προθαλάμου του κλαμπ στην Τρούμπα, μια άγρια μάτια και το αλκοόλ, που έρρεε άφθονο στις φλέβες, ίσως όμως και μια παρεξήγηση έφεραν το κακό το βράδυ της αλλαγής του χρόνου.

Το έγκλημα «δι’ ασήμαντον αφορμήν» εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και βύθισε μια οικογένεια στο πένθος και άλλη μια στις δικαστικές περιπέτειες, με τον γιο της να αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές ως δολοφόνος.

Ο 30χρονος δράστης του φονικού, γεννημένος στον Πειραιά με μητέρα από τον Αγιο Δομίνικο και πατέρα Ελληνα, πείστηκε να παραδοθεί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, έπειτα από απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους συγγενείς τους.

Οπως έγινε γνωστό, έχει ποινικό παρελθόν, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον ενός Ιταλού στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος απέδωσε στην κακιά στιγμή τη δολοφονία έξω από το γνωστό κλαμπ και, εκτός από το αλκοόλ, επικαλέστηκε και την αυτοάμυνα, καθώς φέρεται ότι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως έβγαλε το πιστόλι για να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα που δεχόταν στο κεφάλι από το 21χρονο θύμα του. Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί οπλοφορούσε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως είχε μαζί του το όπλο για να υποδεχθεί το νέο έτος με… μπαλωθιές!

Η τραγωδία άρχισε όταν ο άτυχος 21χρονος Ηλίας μπήκε στο κλαμπ της οδού Κολοκοτρώνη μαζί με τη φίλη του, τη στιγμή που έβγαινε ο δράστης. Οι δύο νέοι ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο και ο ένας σκούντηξε τον άλλον προσπαθώντας να περάσει.

Αμέσως αντάλλαξαν άγρια βλέμματα και βαριές κουβέντες, και το κακό δεν άργησε να γίνει. Κατά μία άλλη εκδοχή, που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις Αρχές, ίσως το κίνητρο του εγκλήματος να ήταν μια παρεξήγηση, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο δίδυμος αδελφός του δράστη φέρεται ότι παρενοχλούσε τη φίλη του θύματος. Ετσι, όταν ο 21χρονος ντελιβεράς είδε μπροστά του τον δράστη, του ζήτησε τον λόγο πιστεύοντας ότι ήταν ο αντίζηλός του!

«Πάμε έξω, ρε, να ‘ξηγηθούμε!» είπε στο θύμα ο 30χρονος και, μόλις βγήκαν από το κλαμπ, πιάστηκαν στα χέρια. Ξαφνικά, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και ο 21χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Η φίλη του άρχισε να ουρλιάζει μέσα σε πανικό:

«Δεν αναπνέει! Δεν αναπνέει!»

Το ασθενοφόρο παρέλαβε βαριά τραυματισμένο τον νεαρό και τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο. Ομως, δυστυχώς, η καρδιά του είχε σταματήσει. Στο μεταξύ, μετά το έγκλημα, ο δράστης πήρε τη μοτοσικλέτα του και εξαφανίστηκε από την περιοχή. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απέκλεισαν τον χώρο του εγκλήματος και πήραν άμεσα καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες, και κυρίως από την κοπέλα που συνόδευε το θύμα. Ετσι, κατάφεραν γρήγορα να φτάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας και την ταυτοποίηση του δράστη. Ο 30χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πειραιά με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...