Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Πουλάνε στο eΒay τα «αναμνηστικά» της σφαγής από τον Ταϊλανδό μπάτλερ

❱❱ Αγνωστη «εταιρία» βγάζει στο σφυρί «κλικ» του άτυχου επιχειρηματία και του ύποπτου για το ομαδικό ξεκλήρισμα Ταϊλανδού μπάτλερΑπό τον
Μάνο Τσαγκαράκη

Την ώρα που επί 27 ολόκληρα χρόνια παραμένει ουσιαστικά ανεξιχνίαστο το φρικιαστικό ξεκλήρισμα της τετραμελούς οικογένειας Χρυσαφίδη μέσα στην πολυτελή βίλα της στην Εκάλη και ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος Ταϊλανδός μπάτλερ κρύβεται ασφαλής στην πατρίδα του, κάποιοι επιτήδειοι, που δείχνουν ότι δεν έχουν ξεχάσει την πρωτοφανή ομαδική σφαγή, ξεπουλάνε όσο όσο στο eBay τα «αναμνηστικά» της!

Στην ουσία, πρόκειται για δύο φωτογραφίες των πρωταγωνιστών του μοναδικού στα ελληνικά χρονικά θρίλερ, τις οποίες βγάζει στο σφυρί μια αγνώστων στοιχείων «εταιρία», με την επωνυμία Nordicpix, που έχει την έδρα της στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Είναι μέλος του eBay από τον Νοέμβριο του 2009 και κομπάζει ότι οι νεότερες φωτογραφίες που βγάζει σε πλειστηριασμό και προέρχονται από λειτουργικά αρχεία εφημερίδων είναι περίπου 27 χρόνων και πως το 99,1% των σχολίων που δέχεται είναι θετικό!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Nordicpix έχει βγάλει σε πλειστηριασμό από την 1η Νοεμβρίου δύο φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα ελληνικά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ισως γι’ αυτό η τιμή εκκίνησης είναι πολύ χαμηλή: Μόλις 14,44 δολάρια συν άλλα επτά για τα έξοδα αποστολής.

Στη μία φωτογραφία εικονίζονται ο βασικός ύποπτος, ο μπάτλερ Πρασέρτ Σερτουασάνα, 28 χρονών τότε, που ποζάρει μαζί με τη σύζυγό του Ουαζίτα, και στην άλλη ο 41χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Χρυσαφίδης να πίνει μπίρα στο οικογενειακό γιοτ. Ο πλειστηριασμός έκλεισε στις 3.58 μ.μ. της 4ης Δεκεμβρίου, ωστόσο το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μηδενικό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ούτε μία επίσκεψη!

Τα ίχνη της οικογένειας χάθηκαν στις 17 Ιουνίου 1991. Τελευταία που είδε ζωντανούς τον Μιχάλη Χρυσαφίδη, την Αγγλίδα σύζυγό του Ελίζαμπεθ και τους γιους τους Γιώργο και Μιχάλη ήταν μια οικογενειακή φίλη που τους επισκέφτηκε στην Εκάλη. Το επόμενο πρωί ο επιχειρηματίας δεν πήγε στο εργοστάσιο και οι συνεργάτες του που τηλεφώνησαν στο σπίτι άκουσαν τον Ταϊλανδό μπάτλερ να τους λέει ότι η οικογένεια είχε φύγει για διακοπές και θα επέστρεφε στις 28 Ιουνίου.

f3 1

Η πολυήμερη απουσία χωρίς επικοινωνία φάνηκε περίεργη στον ανιψιό του Χρυσαφίδη Αλέξανδρο Μακρίδη, ο οποίος πήγε στη βίλα μαζί με τον διευθυντή πωλήσεων του εργοστασίου και έναν γείτονα. Μάλιστα, άνοιξαν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά. Το θέαμα που αντίκρισαν θύμιζε ταινία τρόμου. Σε τρία ξεχωριστά δωμάτια στο υπόγειο, όπου τα πάντα ήταν καλυμμένα με αίμα, βρίσκονταν σκεπασμένα με κουβέρτες και πετσέτες τα πτώματα των τεσσάρων μελών της οικογένειας!

Ο 16χρονος Μιχάλης ήταν φιμωμένος με ένα κουρέλι και δεμένος χειροπόδαρα με σχοινί στο ένα δωμάτιο. Είχε ξυλοκοπηθεί με βαριοπούλα τόσο άγρια, που το στέρνο του είχε σπάσει!

Το άτυχο παιδί υπολογίστηκε από τους ιατροδικαστές ότι είχε πεθάνει στις 20 Ιουνίου, όπως και ο αδελφός του Γιώργος, που ήταν δεμένος χειροπόδαρα και χτυπημένος με τσεκούρι!

Ο πατέρας τους πέθανε την επόμενη μέρα, με τα χέρια του μόνο δεμένα, αφού είχε υποχρεωθεί να παρακολουθήσει τα σπλάχνα του να ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου!

Σχεδίασε τη φυγή στην Μπανγκόκ

Η προσφιλής ατάκα του Σέρλοκ Χολμς, του ήρωα του σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, «the butler did it» βρήκε σε αυτή την εφιαλτική υπόθεση την απόλυτη εφαρμογή της. Οι κινήσεις του Πρασέρτ Σερτουασάνα καταγράφηκαν μία προς μία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών…

Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή από τις 19 Ιουνίου, όταν η σύζυγός του Ουαζίτα, την οποία είχε παντρευτεί μόλις δύο μήνες νωρίτερα, πήγε, μαζί με τη μητέρα του Ταϊλανδού Κάνια και την αδελφή της Μαλιράτ, να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για την Ταϊλάνδη. Χρήματα από τη βίλα της οικογένειας δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των εισιτηρίων, καθώς η θεία του μπάτλερ πλήρωσε με δανεικά.

Η αναχώρησή τους για την Μπανγκόκ διαπιστώθηκε ότι έγινε στις 5.40 το απόγευμα της 21ης Ιουνίου.

f4 0Τότε όμως η Ελίζαμπεθ Χρυσαφίδη ήταν ζωντανή, ίσως μάλιστα ζούσε και ο σύζυγός της! Ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιος ή ποιοι άλλοι μπορεί να ήθελαν το κακό τους και έτρεφαν τόσο μίσος, ώστε έφτασαν στο σημείο να κατακρεουργήσουν τα παιδιά τους μπροστά στα μάτια τους.

Ο φόνος-μυστήριο της Ελίζαμπεθ

Το πτώμα της μητέρας Ελίζαμπεθ (Λιζ) βρέθηκε στο τρίτο δωμάτιο του υπογείου, ντυμένο με ένα ακριβό φόρεμα, αλλά χωρίς εσώρουχο. Ο θάνατός της υπολογίζεται ότι επήλθε στις 23 Ιουνίου κι αυτό αποτελεί το μεγάλο ανεξιχνίαστο μυστήριο της μαζικής σφαγής, καθώς τότε ο βασικός ύποπτος είχε φύγει από τη χώρα! Είχε, άραγε, συνεργούς ο Ταϊλανδός μπάτλερ; Κι αν ναι, ποιοι μπορεί να ήταν;

Τα όπλα με τα οποία δολοφονήθηκαν μετά τον ανελέητο ξυλοδαρμό τους τα μέλη της οικογένειας (μία βαριοπούλα, ένα τσεκούρι και ένα σκερπάνι) βρέθηκαν στο λεβητοστάσιο και κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Στο χρηματοκιβώτιο της βίλας βρέθηκαν χρυσαφικά, ομόλογα και διάφορα έγγραφα, όχι όμως χρήματα, τα οποία προφανώς ο δράστης είχε πάρει μαζί του.

Δικαστικό αλαλούμ

Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής με την Ταϊλάνδη, ώστε να ζητηθεί η έκδοση του 28χρονου τότε μπάτλερ, παρ’ όλα αυτά ζητήθηκε από την τοπική αστυνομία να διεξαγάγει ανακρίσεις. Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι είχε ανακριθεί ο πατέρας του, που μόλις είχε βγει από τη φυλακή, αλλά δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο γιος του.

«Φάντασμα»

Και ενώ ο Σερτουασάνα παρέμενε «φάντασμα», το 1993 και το 1995 έφτασαν στην Αθήνα δύο αποστολές Ταϊλανδών ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, μαζί με εισαγγελείς, που ζήτησαν και πήραν αντίγραφα της δικογραφίας, δηλώνοντας ότι -αν προέκυπταν στοιχεία- θα παρέπεμπαν σε δίκη τον Σερτουασάνα. Από τότε όμως δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση…

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...