Στο Πολυτεχνείο το… μπαλάκι για τους τζαμπατζήδες του μετρό

❱❱ Η διοίκηση του ΟΑΣΑ καλεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) να αναλάβει τη μελέτη για τον χρόνο κλεισίματος των πυλών του μετρό, ώστε να μπει φρένο στους τζαμπατζήδες! Πρόκειται γι’ αυτούς οι οποίοι προλαβαίνουν να περάσουν μέσα στα οκτώ δευτερόλεπτα που διαρκεί το άνοιγμα, από τη στιγμή που κάποιος επιβάτης ακυρώνει το ηλεκτρονικό του εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΟΑΣΑ, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησαν μέλη του οργανισμού στους περισσότερους σταθμούς του μετρό, ο διαθέσιμος χρόνος για τον επιβάτη φαίνεται ότι είναι υπεραρκετός, αφού μαζί με εκείνον αρπάζουν την ευκαιρία να περνούν τις γυάλινες πύλες και άτομα χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο συγκεκριμένος χρόνος είχε προκύψει από πολύμηνη μελέτη που είχε ετοιμάσει η ανάδοχος εταιρία Hellas Smart Ticket, η οποία είχε αναλάβει το έργο, αλλά και ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές. Ετσι, αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος όσοι θεωρούσαν πως η έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα έδινε σωτήριο τέλος στο κύμα των τζαμπατζήδων που έμπαιναν καθημερινά στο μετρό χωρίς να επικυρώνουν το εισιτήριό τους.

Πλέον, με απόφαση του ΟΑΣΑ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναλαμβάνει δράση ώστε να ερευνήσει τι ακριβώς ισχύει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ