Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Επιχείρηση Captagon» στην Ελλάδα

❱❱ Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό σταθμό του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών»Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε διαμετακομιστικό σταθμό του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» έχει μετατραπεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. και ιδιαίτερα μετά την κορύφωση του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τον εντοπισμό του κοντέινερ στον Πειραιά. μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένα περισσότερα από 1.000.000 χάπια Captagon. που θα κατέληγαν στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η αποκάλυψη της μεταφοράς της ποσότητας-μαμούθ χαπιών Captagon ήρθε έπειτα από συνεργασία που είχαν οι Ελληνες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών με Τούρκους συναδέλφους τους της αντίστοιχης υπηρεσίας. οι οποίοι είχαν τις σχετικές πληροφορίες.

Ομως δεν ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανάψει κόκκινο στο Captagon τόσο το ΣΔΟΕ όσο και το Λιμενικό.

konteinerΤα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο στον Πειραιά προέρχονταν από τη Συρία. Την πληροφορία για τα χάπια που ήταν κρυμμένα μέσα σε μεγάλες ράβδους μασίφ μολύβδου είχαν οι τουρκικές Αρχές. οι οποίες ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβε να το εντοπίσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ράβδοι

Σύμφωνα με πληροφορίες. θα περάσουν τουλάχιστον άλλες τρεις μέρες ώσπου να ανοίξουν οι Ελληνες αστυνομικοί όλες τις ράβδους μολύβδου. στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται τα ναρκωτικά χάπια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. 

Παράλληλα με την επιχείρηση στον Πειραιά οι Τούρκοι αστυνομικοί της αντίστοιχης υπηρεσίας πραγματοποίησαν επιχείρηση και στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό ποσοτήτων Captagon και ατόμων που είχαν σχέση με τη διακίνηση του ναρκωτικού.

Το εργαστήριο και το ρεσάλτο στο πλοίο «NOKA»

Ηταν η δεύτερη φορά που ανακαλύπτεται στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού. Τον Μάρτιο του 2017 στελέχη του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν στη Νέα Πέραμο ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο παρασκευής του συγκεκριμένου ναρκωτικού και μεγάλες ποσότητες του χαπιού που προορίζονταν για τη Μέση Ανατολή και κυρίως για τους μαχητές του ISIS. Μάλιστα. η αξία των δισκίων που κατασχέθηκαν τότε ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ!

Πριν από έναν μήνα. στις αρχές Δεκεμβρίου. στελέχη του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο ανοιχτά της νότιας Κρήτης στο φορτηγό πλοίο «NOKA». που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια από τη Συρία. Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα οκτώ από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε. ανάμεσα σε συσκευασίες με καφέ. μπαχαρικά και πριονίδι. βρέθηκαν 3.127.360 παραισθησιογόνα χάπια Captagon και 6 τόνοι. 51 κιλά και 700 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα»! Η συνολική αξία τους ξεπερνούσε τα 100.000.000 ευρώ!

Τα fake δρομολόγια για να χάνονται τα ίχνη από τους διώκτες τους

Οπως διαπιστώθηκε από τα παραστατικά του. το κοντέινερ με τις ράβδους μολύβδου έφυγε από τη Λατάκια της Συρίας και προοριζόταν για την Κροατία. χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει ποιος θα ήταν ο τελικός σταθμός του. Εκτιμάται. ωστόσο. πως τα Captagon θα κατέληγαν σε κάποια από τις αραβικές χώρες. όπου το αλκοόλ και τα ναρκωτικά απαγορεύονται λόγω του ισλαμικού νόμου. της σαρίας. Ομως το παραισθησιογόνο Captagon πωλείται αφειδώς στα κρυφά πάρτι που διοργανώνουν γόνοι πλούσιων οικογενειών στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες!

Θα κατέληγε στην Κροατία

Ωστόσο οι τουρκικές και οι ελληνικές Αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι μεγάλο μέρος του ναρκωτικού θα κατέληγε στα χέρια των «τρελών του Αλλάχ». δηλαδή σε θυλάκους τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και στο Ιράκ.

Μάλιστα. από τις έρευνες που έχουν κάνει οι άνδρες της Δίωξης κατάλαβαν γιατί το εμπορευματοκιβώτιο θα κατέληγε στην Κροατία και δεν πήγε απευθείας από τη Συρία στις χώρες του Κόλπου: «Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα fake δρομολόγια προκειμένου να χάνονται τα ίχνη του εμπορευματοκιβωτίου. με δεδομένο το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί ήττα στη Συρία. Ετσι. θα έφτανε στον προορισμό του ως εμπόρευμα από την Ευρώπη και όχι από τη Συρία» λέει αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Οι ράβδοι μολύβδου δεν επιλέχθηκαν τυχαία από τους αποστολείς του ναρκωτικού για να κρυφτούν τα χάπια στο κούφιο εσωτερικό τους. Ο μόλυβδος είναι αδιαπέραστος από τις ακτίνες XR και κατά συνέπεια το ναρκωτικό θα ήταν αθέατο κατά τους ελέγχους που θα περνούσε το φορτίο.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...