Παλιά καραβάνα

❱❱ Οι Αρχές θεωρούν ότι ο καθοδηγητής και κειμενογράφος της ΟΛΑ έχει θητεία στη 17Ν ή στον ΕΛΑΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τον καθοδηγητή και κειμενογράφο των προκηρύξεων της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) προσπαθεί να εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική, σε μια προσπάθεια να λύσει τον γρίφο της επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έχει αποδείξει πως έχει την τεχνογνωσία να φέρει σε πέρας δύσκολες βομβιστικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ύποπτα γι’ αυτόν τον ρόλο τρία άτομα, όμως, πέρα από ενδείξεις, δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να τους συνδέει με την ΟΛΑ.

Οπως εκτιμούν, ο άνθρωπος που έχει γράψει τις τελευταίες τέσσερις προκηρύξεις είναι «παλιός» στον χώρο του αντάρτικου και διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση, πιθανότατα επειδή τουλάχιστον τη δεκαετία του ’80 σπούδαζε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, όπου ήρθε σε επαφή με τον «ένοπλο αγώνα», ο οποίος εκείνη την εποχή ασκούσε επιρροή σε άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Μάλιστα, στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο πιστεύουν πως ο κειμενογράφος δεν είναι μόνο ιδεολογικός καθοδηγητής, αλλά και εκπαιδευτής των μελών της ΟΛΑ, καθώς εκτιμούν ότι στο παρελθόν θήτευσε ως περιφερειακό μέλος σε μια από τις δύο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τη 17Ν ή τον ΕΛΑ.

Επίσης, πιστεύουν ότι η ΟΛΑ άφησε πίσω της τα καλάσνικοφ και πέρασε στις βόμβες, όταν πέρασε στους κόλπους της ο κειμενογράφος των προκηρύξεων, ο οποίος φαίνεται πως είχε την τεχνογνωσία κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, χρησιμοποιώντας ως εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα, που αποτελεί την «υπογραφή» της οργάνωσης. 

Κατά πάσα πιθανότητα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαθέτει και την πρόσβαση για να βρίσκει ικανές ποσότητες της συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης, ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο της ΟΛΑ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ