Οι διαστημικές και… τραβηγμένες από τα μαλλιά δημιουργίες νέων σχεδιαστών σε ειδική εκδήλωση.
Μόδα χωρίς… τρέλα δεν γίνεται! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για… διαστημικές δημιουργίες νέων σχεδιαστών που -όπως και να το κάνουμε- βράζει το αίμα τους, και ο… μαρκαδόρος τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε να κάνουμε με Ελληνες σχεδιαστές, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η μόδα made in Greece αντιστέκεται με στιλ και φαντασία. Πάντως στην εκδήλωση για τα τρίτα γενέθλια του πρακτορείου μοντέλων Models Only Agency, που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, είδαμε και υπερβολές, από αυτές που λέμε «τραβηγμένες από τα μαλλιά».
Το πέτρινο πάτωμα του γνωστού κλαμπ, στο οποίο περπάτησαν τα μοντέλα εν είδει… φυσικής πασαρέλας, «πήρε φωτιά» από λογιών λογιών εμπνεύσεις για γέλια και για κλάματα. Καταρχάς, αρκετοί από τους συμμετέχοντες σχεδιαστές έδειξαν να έχουν εμμονή με το πώς θα «ντύσουν» τα κεφάλια των μοντέλων, ανδρών και γυναικών, και όπως βλέπετε, τα έκαναν σαν να είναι του… γιατρού! Αλλη με δεμένα μάτια, του τύπου «Αγιε Φανούριε, βοήθησέ με να ξαναβρώ το φως μου», άλλη, με όλο το πρόσωπο τυλιγμένο με μαύρη δαντέλα, τύπου… γάζα και ύφος «μόλις βγήκα από τα εξωτερικά ιατρεία…» και άλλος, με γενειάδα, σκούφο εκστρατείας και με το ένα μάτι… μπανταρισμένο, έτσι για να υπάρχει και πειρατικό σασπένς. Οσο για τα ρούχα -αυτό είναι και το ζητούμενο-, θα πρέπει να πούμε ότι ουκ ολίγα, στον βωμό του εντυπωσιασμού είχαν πάνω τους την… Αρτα και τα Γιάννενα σε «Star Treck» έκδοση. Μεγάλη πλάκα είχαν τα «καυτά» leather συνολάκια, τα οποία συνοδεύονταν από αξεσουάρ της… λατέρνας (χάντρες να δουν τα μάτια σου) και τα μακριά φορέματα με τεράστια σχήματα και λουλούδια τύπου Βερσάτσε (του… συχωρεμένου και της Ντονατέλα μαζί).
Πάντως, ως επιτομή του κιτς χαρακτηρίζονται άνετα οι δημιουργίες με τις… χιλιάδες αλυσίδες. Μάλιστα, είδαμε κι ένα «αλυσοδεμένο» μοντέλο, το οποίο θα θέλαμε πολύ να μας θύμιζε την Τζούλι Αντριους στο κινηματογραφικό «Victor – Victoria», αλλά τελικά, με το «τρίτο μάτι» που της είχε βάλει ο σχεδιαστής, μας πήγε προς «Χίλιες και μία νύχτες». Οι μπότες του κηπουρού, αλλά και οι αρβύλες χωρίς κορδόνια ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των (metrosexual) ανδρών που ακόμη και σε… φουσκωτή έκδοση είχαν μπιχλιμπιδωτά μαγιό και σκουφάκια με στρας.
Extreme παρουσίες
Στο ίδιο -extreme και παρατραβηγμένο- μήκος κύματος ήταν πολλοί και πολλές από τον χώρο της showbiz, που έδωσαν το «παρών» στο επετειακό σόου. Οι αδελφές Γωγώ και Ολγα Φαρμάκη (η δεύτερη με look βγαλμένο από το μυθιστόρημα της Ελλης Αλεξίου «Γ’ Χριστιανικό Παρθεναγωγείο»), η Shaya με κόκκινα μαλλιά σε στιλ μόικαν, η Μαριάντα Πιερίδη με ένα τεράστιο μάτι στο στήθος που… παρακολουθούσε τα πάντα και η Νίνα Λοτσάρη με δερμάτινο -ντε και καλά- rock look. Με φυσιολογική ενδυματολογική εμφάνιση ήταν η Γιάννα Πολιάκου και βέβαια η Βίκυ Κουλιανού που ξέρει να κρατάει πάντα τον τίτλο της «θεάς της πασαρέλας».
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
Ο designer με τις πατερίτσες που γλίτωσε από θαύμα
Εκτός από τις… εξωφρενικές δημιουργίες, τα βλέμματα συγκέντρωσε και ο σχεδιαστής Κωνσταντίνος Μητροβγένης, για άλλους όμως λόγους. Ο εκκεντρικός designer εμφανίστηκε στην εκδήλωση με πατερίτσες, γεγονός που αμέσως «γέννησε» απορίες. Θέλοντας να μάθουμε τι του συνέβη, επικοινωνήσαμε μαζί του και όπως μας αποκάλυψε, γλίτωσε από θαύμα, τον περασμένο Μάιο. Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τιναχτεί στον αέρα και να πέσει με δύναμη στο καπό του αυτοκινήτου. «Ακόμη απορώ πώς ζω» μας λέει ο σχεδιαστής και μας περιγράφει το περιστατικό. «Βρισκόμουν στην Κάντζα και επιχείρησα να περάσω μια διασταύρωση. Ξαφνικά, πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλον. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν ότι άκουσα ένα φρενάρισμα και με το “μπαμ” είδα να… γυρίζει όλος ο κόσμος. Εκτοξεύτηκα από τη μηχανή και έπεσα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια στην άσφαλτο. Για δευτερόλεπτα έχασα τον κόσμο, ήταν σαν να ήμουν σε όνειρο» αποκάλυψε ο νεαρός σχεδιαστής που φαίνεται πως προσπαθεί να ξεπεράσει την περιπέτειά του και να συνεχίσει τις δραστηριότητές του σε κανονικούς ρυθμούς. Ομως, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές, αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του. «Στον “Ερυθρό Σταυρό” όπου με πήγαν, επτά γιατροί ήταν πάνω μου και δεν ήξεραν τι να κάνουν, τρόμαξα. Τελικά, ζήτησα να φύγω, μεταφέρθηκα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και μπήκα στο χειρουργείο, όπου η επέμβαση κράτησε τέσσερις ώρες» μας εξομολογείται και καταλήγει: «Τώρα έχω σίδερα στα πόδια και αναμένεται να τα βγάλω τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να αρχίσω φυσικοθεραπείες».
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

