Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Η «Μακεδονία των Θεών»!

❱❱ Το συγκινητικό τραγούδι-ύμνος για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 26 Ιανουαρίου από τον Ηλία ΠαλιουδάκηΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Υμνο για το μακεδονικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 26 του μήνα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το τραγούδι του Ηλία Παλιουδάκη «Μακεδονία των Θεών»!

Ο τραγουδιστής ετοιμάζεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες στη συμπρωτεύουσα για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν εμφανιστεί στη σκηνή που θα στηθεί για να τραγουδήσει για τη Μακεδονία, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών»!

«Ως περήφανος Ελληνας, δοξάζω μέσα από τους στίχους που ερμηνεύω τη Μακεδονία» λέει ο Ηλίας Παλιουδάκης στην «Espresso». «Οσοι έχουν ακούσει το κομμάτι νιώθουν συγκίνηση και δέος. Κι εγώ έτσι ένιωσα όταν το ερμήνευα στο στούντιο και περιμένω τη στιγμή να το τραγουδήσω μαζί με τον κόσμο. Το τραγούδι κλείνει μια ολόκληρη ιστορία και είναι μεγάλη τιμή μου να ερμηνεύω αυτό το κομμάτι του Γρηγόρη Λιακόπουλου» τονίζει ο τραγουδιστής και αναφέρεται στο επερχόμενο συλλαλητήριο. «Καθένας στη θέση μου θα ένιωθε υπερηφάνεια απλώς και μόνο δίνοντας το “παρών” σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Και ευελπιστώ ότι το κομμάτι θα αγκαλιαστεί στη Βόρεια Ελλάδα και θα γίνει “σημαία” και στο συλλαλητήριο της Αθήνας στο Σύνταγμα» μας λέει.

Οι στίχοι

Εμείς ακούσαμε το κομμάτι, για το οποίο με τόσον ενθουσιασμό μάς μιλά ο τραγουδιστής, και σας παραθέτουμε μερικούς από τους στίχους που έχουν γραφτεί για να μιλήσουν στην καρδιά κάθε Ελληνα: «Μακεδονία των Θεών / με δάφνες στολισμένη / στης Πέλλας τα προπύλαια σε έχουνε θαμμένη / και έγινες Γόρδιος Δεσμός στα σύνορα του καθενός / Μακεδονία ένδοξη και χιλιοτιμημένη. Του Βουκεφάλα τα λουριά / και της Βεργίνας το άστρο / βάλτε τα δίπλα στον νοτιά στο μαγεμένο κάστρο. / Να λούζεται απ’ τη λάμψη του και να φεγγοβολάει / και τη Μακεδονία μας κανείς να μην ξεχνάει».

Ακούστε το εδώ: 

 

Κάλεσμα από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Ανοιχτό κάλεσμα σε κλήρο και λαό να κατέβουν συντεταγμένα και ακομμάτιστα στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα κατά της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών απηύθυνε χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Για την Εκκλησία της Ελλάδος το… μακεδονικό μέτωπο δεν έχει κλείσει. Εξάλλου οι μνήμες από τη στοχοποίηση του μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου, που μίλησε στο περσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι ακόμα νωπή και ενέτεινε το κλίμα καχυποψίας απέναντι στην κυβέρνηση. 

Πάντως, χθες ο Πειραιώς Σεραφείμ έδωσε τον τόνο με εγκύκλιό του στην οποία τονίζει: «Ηρθε η ώρα και πάλι να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ αναβαπτιζόμενοι στις θυσίες των χιλιάδων ηρώων και μαρτύρων της μακεδονικής γης, μετέχοντες αγωνιστικά και ολόθυμα πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, υπολογισμούς και τερτίπια με την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...