Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Τους «επικήρυξαν» στη βόρεια Ελλάδα

❱❱ Την ώρα που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας επικρατεί γενικός ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα…… σε πολλά σημεία πόλεων της βόρειας Ελλάδας τοποθετούνται αφίσες για το ζήτημα της Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια να μεταπειστούν μέλη του Κοινοβουλίου που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το βράδυ της Δευτέρας ομάδες διαμαρτυρόμενων για τη συμφωνία κόλλησαν αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικά σημεία πόλεων της βόρειας Ελλάδας. Οι αφίσες απεικονίζουν τα πρόσωπα των βουλευτών και απευθύνουν το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Ελισάβετ Σκούφα, Αστέριος Καστόρης και Γιάννης Σηφάκης είδαν τις φωτογραφίες τους σε τοίχους και σε κολόνες. Οι εμπνευστές αυτής της καμπάνιας τονίζουν ότι η δράση τους θα συνεχιστεί.

Ηδη αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στην Πέλλα, στην Ιερισσό και την Κατερίνη, ενώ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλες περιοχές.

Το θέμα απασχόλησε και το Κοινοβούλιο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής αυτές τις πρακτικές. Για την αφίσα με τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε περιοχές της Χαλκιδικής μίλησε και η τοπική βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, ενώ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα κατήγγειλε ότι της στέλνουν φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια.

—-

Δίωξη για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Για κακούργημα διώκεται ο 63χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Παγκράτι, καθώς φέρεται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης και της Βουλής και η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ο 63χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Χωρίς δικηγόρο

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος παρότρυνε και άλλους να αποστέλλουν σε πολιτικούς μηνύματα αντίστοιχα με τα δικά του. Χθες εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο στον εισαγγελέα και φαίνεται να παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. «Με “τρέχουν” γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών» φέρεται ότι ανέφερε, ενώ ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση στελέχους της αντιπολίτευσης στο twitter, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα επίμαχα μηνύματα είχαν μία φωτογραφία πτώματος και ένα κείμενο στο οποίο ο αποστολέας απειλούσε τους παραλήπτες ότι αυτή θα είναι η τύχη τους σε περίπτωση που υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κατηγορούμενος είναι ένας 63χρονος πρώην ναυτικός, ο οποίος εκφράζει εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που τυχόν έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ