Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ζευγάρι έφτασε για έναν σκύλο καλλιστείων στα δικαστήρια

❱❱ Ζευγάρι έφτασε στα δικαστήρια για την επιμέλεια και το κόστος συντήρησης του εστεμμένου τετράποδου

Τι κι αν έχουν δει πολλά τα μάτια του όσα χρόνια ανεβαίνει στην έδρα; Μόλις έφτασε η στιγμή να εκφωνήσει μια υπόθεση διατροφής για… σκύλο καλλιστείων (!), ο έμπειρος δικαστής του Ειρηνοδικείου Αθηνών που κλήθηκε να δικάσει την εξαιρετικά ασυνήθιστη και συνάμα αστεία υπόθεση δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα γέλια του!

Οι δύο αντίπαλες πλευρές έφτασαν στο δικαστήριο αποφασισμένες να λύσουν τις διαφορές τους, ωστόσο η αγωγή δεν συζητήθηκε ποτέ. Αξιολογώντας την ιδιαίτερη περίπτωση που είχε μπροστά του, ο ειρηνοδίκης αποφάσισε να δώσει αναβολή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή συμβιβαστική λύση. Οσοι όμως βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα και παρακολούθησαν τις τραγελαφικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν δεν θα ξεχάσουν την αμηχανία που ένιωσε ο δικαστής όταν έπρεπε να πάρει μια απόφαση, ενώ ταυτόχρονα έκανε φιλότιμες προσπάθειες ώστε να διατηρήσει τη σοβαρότητά του και να μη βάλει τα γέλια!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», όλα ξεκίνησαν όταν το μεσήλικο ζευγάρι που ήταν μαζί πολλά χρόνια, αλλά δεν είχε παντρευτεί, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Οι πρώην σύντροφοι, που και οι δύο είναι περίπου 50 χρονών, χώρισαν ειρηνικά όλα τα κοινά αποκτήματά τους, ακόμα και κάποια αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει το διάστημα που ήταν μαζί. Οταν όμως η κουβέντα έφτασε στον σκύλο ράτσας που είχαν στο σπίτι τους, το κλίμα έπαψε να είναι πολιτισμένο!

Αιτία της διαφωνίας τους ήταν το ύψος του ποσού της… διατροφής που θα έπρεπε να καταβάλλει ο 50χρονος στην πρώην σύντροφό του για το συμπαθές τετράποδο. Η 50χρονη είχε υπολογίσει στα 700 ευρώ (!) τις μηνιαίες δαπάνες για τη διατροφή και τον καλλωπισμό του ζώου, το οποίο είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και ανήκε σε μια ιδιαίτερα σπάνια ράτσα που συμμετέχει σε καλλιστεία σκύλων!

Σε αυτά περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, τα έξοδα για την ιατρική φροντίδα του τετράποδου, για τον εμβολιασμό του, αλλά και για την περιποίηση των… άκρων του (πεντικιούρ) και το κομμωτήριό του, καθώς το τρίχωμά του είναι αρκετά παχύ και κάθε δύο τρεις μέρες χρειάζεται περιποίηση! Επίσης, έκανε ανελλιπώς ειδικές ασκήσεις, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχει στους διαγωνισμούς. Αντιθέτως, ο 50χρονος προσδιόριζε το ανώτατο ποσό που απαιτούνταν για τη φροντίδα του… εστεμμένου σκύλου στα 500 ευρώ, από τα οποία εκείνος θα κατέβαλλε τα μισά.

Το ύψος του ποσού

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο πλευρές διαφωνούσαν ως προς το ύψος της διατροφής, ώσπου μια μέρα ο 50χρονος έλαβε έκπληκτος μια αγωγή από την πρώην συμβία του. Με αυτήν η τελευταία τού ζητούσε να της δώσει κάποια πράγματα τα οποία φέρεται ότι δεν είχε επιστρέψει, ενώ τον καλούσε είτε να της καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ για να του παραχωρήσει τον σκύλο είτε να της πληρώνει 350 ευρώ κάθε μήνα για τα πάγια έξοδα του ζώου!

aristeidis karampasiadis

Οπως προαναφέρθηκε, η αγωγή δεν συζητήθηκε ποτέ. Το πρώην ζευγάρι αποφάσισε τελικά να λύσει τη διαφορά με τη σύναψη ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο όριζε ότι ο σκύλος θα… μεταβιβαζόταν στον 50χρονο, αλλά ανά ποσού μικρότερου από εκείνο που ζητούσε στην αγωγή της η γυναίκα!
«Η αξίωση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού για διατροφή ενός κατοικίδιου ζώου στη σημερινή εποχή είναι -αν μη τι άλλο- προκλητική. Ευτυχώς, η ψυχραιμία του δικαστικού λειτουργού οδήγησε στην εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς» δήλωσε ο δικηγόρος του εναγομένου Αριστείδης Καραμπασιάδης (φωτό).

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...