Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Φωνή λαού, οργή Θεού»

❱❱ Δεκάδες Ελληνες καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητούν δεκάδες Ελληνες καλλιτέχνες. Η αρχή έγινε περίπου ένα εικοσιτετράωρο πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό.

Η ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτρια Αφροδίτη Μάνου ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού της στο facebook για τη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, απαριθμώντας ονόματα συναδέλφων της και ανθρώπων της τέχνης γενικότερα που έχουν ήδη υπογράψει, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Ηρώ Σαΐα, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Κότσιρας.

«Τα εθνικά θέματα και τα θέματα δημοκρατίας είναι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες. Πρώτη φορά μετά από χρόνια λέω ΕΜΕΙΣ και το εννοώ» έγραψε η Αφροδίτη Μάνου στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα gaitanosμέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας όλους τους διαδικτυακούς φίλους της να κατέβουν στο χθεσινό συλλαλητήριο και να φωνάξουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική!

Μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν ήταν και ο Μακεδόνας Αντώνης Ρέμος, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσίως μέσω Instagram. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν είναι σωστό ή λάθος αυτό που γίνεται με την ονομασία της Μακεδονίας μας (αν και για μένα προσωπικά είναι έγκλημα). Αυτό θα το κρίνει η Ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και αυτήν την τεράστιας σημασίας απόφαση για τη χώρα μας θα πρέπει να την πάρει ο λαός με δημοψήφισμα! Συμφωνώ και προσυπογράφω κι εγώ για το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι δίκαιο, έγινε πράξη;» έγραψε ο τραγουδιστής, αναρτώντας στα stories μία εικόνα με τον ήλιο της Βεργίνας.

Τα σλαβικά φύλα

Συγκλονιστική ήταν και η ανάρτηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου, η οποία τόνισε πως τα σλαβικά φύλα δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

«Φωνή λαού, οργή Θεού! Φωνή προγονική, φωνή αρχαία ελληνική από το 808 π.Χ. που ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό κρατίδιο της Μακεδονίας, φωνή Φιλίππου του Β΄, του πρώτου σπουδαίου βασιλέα της, φωνή του Μεγαλέξανδρου που έφτασε το 320 π.Χ. αυτή την ίδια μας σημερινή ελληνική γλώσσα μέχρι τον Ινδό ποταμό, φωνή του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη – δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου, που ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα διαβάζονται με ευλάβεια οι σε ελληνική γραφή διδαχές του-, φωνή επαναστατική που 400 χρόνια παρέμενε ατόφια ελληνική χλευάζοντας τα τούρκικα… καραούλια, φωνή ακόμα και σλαβική, που διά στόματος Γκλιγκόροφ παραδέχθηκε δημόσια πως τα σλαβικά φύλα έφτασαν στην ελληνική Μακεδονία τον 6 μ.Χ. αι. και ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες ούτε προς την ιστορία ούτε προς τη γλώσσα (άρα γιατί να έχουν ως προς το όνομα;)» έγραψε η παρουσιάστρια του Alpha.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...