Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Επιστρέφει ο… εφιάλτης με το σίδερο

❱❱ Με το… καλημέρα αναβλήθηκε για την Παρασκευή η δίκη των άγριων Γεωργιανών, που είχαν κάψει γιαγιά στην Κυψέλη.

Χωρίς τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της γεωργιανής «σπείρας με το σίδερο», μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εγκαύματα με καυτό οικιακό σίδερο σε 85χρονη στην Κυψέλη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο!

Στο εδώλιο κάθισαν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου επτά άτομα, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση κατά της Αρχής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δίκη, ορίζοντας νέα δικάσιμο για την Παρασκευή. Ο λόγος της διακοπής, όπως εξήγησε, ήταν ότι απουσίαζαν τα θύματα των ληστειών, τα οποία δεν κλήθηκαν να καταθέσουν, αν και θεωρούνται ουσιώδεις μάρτυρες. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η 85χρονη Δέσποινα Σκούρτη, που έπεσε θύμα βασανισμού μέσα στο σπίτι της από τρία μέλη της σπείρας, τα οποία της προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα στον ώμο με πυρακτωμένο ηλεκτρικό σίδερο!

Υπήρξε, όμως, ακόμα ένα γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της προέδρου της έδρας. Αυτό ήταν η αδικαιολόγητη απουσία του ενός εκ των δύο αστυνομικών που συμμετείχαν στην εξάρθρωση της οργάνωσης, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί (!) και πλέον βασικοί μάρτυρες στη δίκη! Επειτα από όλα αυτά, η πρόεδρος της έδρας αναγκάστηκε να διακόψει, προκειμένου να κληθούν οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης για να καταθέσουν ως μάρτυρες. Να σημειωθεί, επίσης, ότι μόνο ένα εκ των θυμάτων της γεωργιανής σπείρας έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Εξάρθρωση

Η «σπείρα με το σίδερο» εξαρθρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 2017. Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της είχαν διαπράξει 32 κλοπές και τρεις ληστείες υπό την καθοδήγηση ενός 35χρονου με ειδικές ανάγκες (!) από το Καζακστάν, με συνολική λεία χιλιάδες ευρώ! Ανάμεσα στα θύματα της οργάνωσης των Γεωργιανών ήταν ο Αυστριακός προπονητής του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι και ένας 52χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων στην Ηλιούπολη, ο οποίος κατέθεσε ότι οι δράστες τον χτυπούσαν με απίστευτη βιαιότητα σε όλο το κορμί, παρόλο που είχε υποβληθεί σε εγχείρηση πριν από μερικές ημέρες!

«Είναι μια σοβαρή υπόθεση που απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ. Το δικαστήριο προέβη στην ορθή κίνηση της κλήσης ουσιωδών μαρτύρων, οι οποίοι θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό τη μοίρα των κατηγορουμένων και θα αποσαφηνίσουν ποιος έλαβε μέρος στα επίδικα συμβάντα και με ποιον τρόπο. Η δε ληστεία της ηλικιωμένης εμπεριέχει αποστροφή για το μέγεθος της σκληρότητας και την απαξία της ανθρώπινης ζωής. Ολοι οι συνήγοροι θα βοηθήσουμε το δικαστήριο να αχθεί στη σωστή απόφαση για καθέναν εκ των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας ότι μόνο ένας εξ αυτών προέβη σε αυτή τη βάναυση, άνανδρη και πλήρως καταδικαστέα ενέργεια. Ευελπιστούμε στη βοήθεια των παθόντων, καθώς, εάν αναγνωρίσουν πρόσωπα και θυμηθούν καταστάσεις, θα γίνει ευκολότερο το έργο δικαστών και υπεράσπισης στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν πρέπει να εξισώσουμε τους λοιπούς κατηγορουμένους με το πρόσωπο που ξέφυγε από τα όρια ακόμα και της ίδιας της εγκληματικής ενέργειας, προκαλώντας συνειδητά μια τέτοια δυστυχία και τεράστιο πόνο, ψυχικό και σωματικό» δήλωσε μετά τη διακοπή της δίκης ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Νίκαινας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...