«Στο σφυρί» ξανά το νεοκλασικό του «Mr Lak»!

❱❱ Το τριώροφο στο Κολωνάκι του εκκεντρικού μόδιστρου βγήκε σε ηλεκτρονικό  πλειστηριασμό.

«Στο σφυρί» βγήκε για ακόμα μία φορά το εμβληματικό νεοκλασικό του Λάκη Γαβαλά στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελούσε για χρόνια το σύμβολο της αυτοκρατορίας του 65χρονου σχεδιαστή!

Το τριώροφο κτίσμα, που στέγαζε για χρόνια το κατάστημα πώλησης των επώνυμων ρούχων του εκκεντρικού μόδιστρου και έχει γίνει μήλον της έριδος για τους πιστωτές, βγήκε χθες σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank.
Τον περασμένο Νοέμβριο είχε βγει πάλι σε πλειστηριασμό από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που επιχειρεί να περιορίσει το συνολικό χρέος του Λάκη Γαβαλά προς το Δημόσιο, το οποίο αγγίζει τα 22.000.000 ευρώ! Ως τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία είχε υπολογιστεί στα 1.880.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν είχε βρεθεί αγοραστής.

Νέα απόπειρα

Την ίδια ώρα, όμως, είχε εμφανιστεί η τράπεζα, στην οποία υπάρχουν οφειλές ύψους 3.619.000 ευρώ, διεκδικώντας και εκείνη το ακίνητο, με πλειστηριασμό στις 5 Δεκεμβρίου. Ως τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί και τότε η εμπορική αξία του ακινήτου, που, σε αυτή την περίπτωση, προσδιορίστηκε στα 2.035.000 ευρώ. Ομως, ούτε τότε είχε βρεθεί αγοραστής, με αποτέλεσμα η τράπεζα να προχωρήσει σε νέα απόπειρα, αναρτώντας ξανά το ακίνητο στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το νεοκλασικό του διάσημου σχεδιαστή μόδας είναι ένα πραγματικό στολίδι στην «καρδιά» του Κολωνακίου! Αποτελείται από ισόγειο 132 τ.μ., πρώτο όροφο 155 τ.μ και δεύτερο όροφο 168 τ.μ., ενώ έχει κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 128,60 τ.μ. Μάλιστα, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η νεοκλασικού ρυθμού κύρια όψη του ακινήτου, αλλά και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, έχει κριθεί διατηρητέο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ