«Παράταση» για το τέλος του κόσμου!

❱❱ Στο «παρά δύο» από τα μεσάνυχτα κόλλησαν οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης.

Κόλλησαν οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης στο «παρά δύο», αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.

Οι ειδικοί πίσω από αυτόν τον δείκτη, που προβλέπει την εγγύτητα της ανθρωπότητας στην καταστροφή, είχαν επιλέξει πέρυσι να τον τοποθετήσουν στο παρά δύο από τα μεσάνυχτα, φτάνοντας σε σημείο συναγερμού αντίστοιχο με εκείνον του 1953, όταν ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στα κόκκινα. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η απόφασή τους να κρατήσουν το ρολόι στην ίδια ώρα δεν σημαίνει ότι χωράει εφησυχασμό.

Νέα μη κανονικότητα

Η ίδια ώρα αντικατοπτρίζει, όπως εξηγούν, τη νέα μη κανονικότητα, μια κατάσταση κατά την οποία κανονικότητα είναι η αστάθεια.

«Η ανθρωπότητα τώρα αντιμετωπίζει δύο παράλληλες υπαρξιακές απειλές, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν αιτία ακραίας ανησυχίας και άμεσης προσοχής» γράφουν χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στα πυρηνικά όπλα και στην κλιματική αλλαγή, προβλήματα που, όπως εξηγούν, παρουσίασαν όξυνση την περασμένη χρονιά. Το Bulletin of Atomic Scientists, η επιτροπή επιστημόνων που ρυθμίζει το Ρολόι της Αποκάλυψης, προσθέτει ότι υπάρχουν και κάποιοι λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι, όπως, για παράδειγμα, ότι η πολεμική ρητορική μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχει κάπως καταλαγιάσει. Από την άλλη, όμως, έχουν προκύψει άλλες ανησυχίες, όπως η απειλή κυβερνοεπίθεσης, οι συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η έλλειψη προόδου στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ