Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εδωσα 4.200.000 € σε απαγωγείς για να σώσω την κόρη μου»

❱❱ 43χρονος ισχυρίζεται ότι ένοπλοι κουκουλοφόροι τον ανάγκασαν να τους παραδώσει χρήματα που φυλάσσονταν στην επιχείρηση.

Πλήθος ερωτήματα έχει προκαλέσει στις αστυνομικές Αρχές της Καβάλας η καταγγελία ενός 43χρονου διευθυντή εταιρίας σεκιούριτι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους, οι οποίοι τον έπεισαν ότι κρατούσαν όμηρο την κόρη του και τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρίας και να τους παραδώσει 4.200.000 ευρώ!

Ο 43χρονος, ο οποίος κατέχει διευθυντική θέση στο υποκατάστημα μιας εταιρίας-κολοσσού, η μητρική της οποίας είναι μεγάλη πολυεθνική με παγκόσμια παρουσία και μερίδια αγοράς σε 150 χώρες, περιέγραψε στην κατάθεσή του έναν πολύωρο εφιάλτη στα χέρια των κακοποιών.

Οπως είπε, βγαίνοντας από το σπίτι του, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, τον περίμεναν οι δράστες που φορούσαν κουκούλες. Αφού του είπαν πως έχουν απαγάγει τη μικρότερη κόρη του, τον μετέφεραν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα.

Εκεί, τον υποχρέωσαν με την απειλή όπλου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, όπου φυλάσσονταν χρήματα πελατών και ποσά που θα εφοδίαζαν ΑΤΜ, και να τους δώσει ως λύτρα για να αφήσουν ελεύθερη τη μικρή το ποσό των 4.200.000 ευρώ (αν και σε νέα κατάθεση έκανε λόγο για 3.500.000)!

Σύμφωνα με τον 43χρονο, αφού πήραν τα χρήματα, οι δράστες τον έδεσαν και τράπηκαν σε φυγή. Οταν τελικά κατάφερε να λυθεί, έτρεξε στο σπίτι του, όπου διαπίστωσε με ικανοποίηση πως η κόρη του δεν είχε πέσει θύμα απαγωγής και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, οι Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες εντοπίζουν μεγάλα κενά στην υπόθεση. Οπως τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες, κανένα χρηματοκιβώτιο τόσο μεγάλης εταιρίας δεν ανοίγει από ένα και μόνο άτομο, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, είτε ως συνεργοί είτε ως θύματα. Η δυσκολία εντοπίζεται στα αυστηρότατα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζουν στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι εταιρίες σεκιούριτι, τόσο για τη μεταφορά των χρημάτων στις τράπεζες όσο και για τη φύλαξή τους.

Ειδικότερα, ορισμένα πρωτόκολλα προβλέπουν πως δεν μπορεί ένας άνθρωπος, όσο υψηλή θέση κι αν έχει, να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο μόνος του. Συνήθως, ένας υπάλληλος έχει τον μισό κωδικό και ένα δεύτερο άτομο τον υπόλοιπο ή έναν συμπληρωματικό κλειδάριθμο για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι εταιρίες εφαρμόζουν και σύστημα τρίτου κλειδαρίθμου, ο οποίος δίνεται εξ αποστάσεως και μπορεί να είναι μιας χρήσης. Οσον αφορά το χρηματοκιβώτιο, είναι αδύνατον να μετακινηθεί, καθώς είναι πακτωμένο με τσιμέντο στο έδαφος, ενώ ελέγχεται εσωτερικά και εξωτερικά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και σε μια σειρά από άλλα, πιστεύουν ότι θα δώσουν τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...