«Κατάσκοπος» του εντέρου!

❱❱ Eξυπνο χάπι αναλύει τα… αέρια του οργανισμού (πριν εκτοξευτούν) για ανάπτυξη θεραπειών σε σοβαρές ασθένειες«Εξυπνο» χάπι διαθέτει αισθητήρες που αναλύουν με απόλυτη ακρίβεια και για καλό σκοπό τα αέρια που εκλύει κανείς όταν «αερίζεται». Το «πορδοχάπι», όπως το αποκαλούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περνάει… από κόσκινο τα αέρια του εντέρου λίγο πριν τα απελευθερώσει ο οργανισμός και τα στοιχεία που συλλέγει θα χρησιμεύσουν για την ανάπτυξη θεραπειών μιας σειράς από σοβαρές ασθένειες.

Οπως εξηγεί ο Κουρός Καλαντάρ – Ζαντέχ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του RMIT University (Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης) που το δημιούργησε, το μέγεθος του smart χαπιού είναι ίδιο με εκείνο ενός χαπιού βιταμινών. Μετά την κατάποσή του καταλήγει στο παχύ έντερο όπου εγκαθίσταται και καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο τη σύνθεση των αερίων που παράγονται από την πέψη των τροφών.

Το «έξυπνο» χάπι συνδέεται ασύρματα με κινητό, στο οποίο μεταβιβάζει λεπτό προς λεπτό τα δεδομένα που συλλέγει. Αυτά αναλύονται από μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή και μελετώνται από τους ερευνητές του RMIT University.

Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ώστε να βρουν αποτελεσματικές θεραπείες. Ηδη, σύμφωνα με την «Daily Mail», οι πρώτες κλινικές μελέτες πάνω στο «έξυπνο» χάπι τούς επέτρεψαν να ανακαλύψουν έναν άγνωστο μέχρι τώρα μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ