Σάλος! Διοικητής στο Κρατικό Νίκαιας με «μαϊμού» πτυχία

❱❱ Σάλος με τον εκλεκτό του Πολάκη στο Γενικό Κρατικό ΝίκαιαςΝέες καταγγελίες έρχονται στο φως για τη δράση του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, μετά την αποκάλυψη του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΔΔ) αναφορικά με τα τέσσερα «μαϊμού» πτυχία του. 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, ο Δημήτρης Μπούτος (φωτό), είχε πλαστογραφήσει και την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Ποιότητας σε έγγραφο για την ανάθεση ενός προγράμματος επιμόρφωσης ύψους 19.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία.

Μάλιστα, η διοικητική υπάλληλος έχει καταθέσει από τον Αύγουστο του 2017 μήνυση σε βάρος του και συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά τον Μάιο του 2018. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο πρώην διοικητής ήταν επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όπως και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης, πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά, που το 2012 διατηρούσε… συνεργείο μοτοσικλετών και βουλκανιζατέρ!

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2016 και παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΔΔ. Σε αυτό το διάστημα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος πλαστογράφησε την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών με αμοιβή 19.000 ευρώ.

«Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία από τη συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε, επίσης, στο υπουργείο, στη διοίκηση της ΥΠΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της Νίκαιας, οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον διοικητή. Ο τέως διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την προϊσταμένη, εάν δεν σιωπήσει» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΔΔ, στα τυπικά προσόντα του κ. Μπούτου στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης εμφανίζονται τέσσερις πλαστοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά). Τουλάχιστον έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018 στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο οι τίτλοι αυτοί δεν έχουν καταχωριστεί, επικαιροποιηθεί και επιβεβαιωθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ