Αποζημίωση ρεκόρ!

❱❱ Ποσό 66.000.000 € θα καταβληθεί στην εταιρία Sunlight, το εργοστάσιο της οποίας στην Ξάνθη έγινε στάχτη το 2018Ποσό «μαμούθ», πρωτοφανές για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, θα καταβληθεί στην εταιρία μπαταριών Sunlight, το εργοστάσιο της οποίας καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά στην Ξάνθη την Πρωτομαγιά του 2018.

Οι φλόγες που τύλιξαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στο Ολβιο ήταν τεράστιες και είχαν απελευθερώσει νέφη σε ολόκληρη την περιοχή, με αποτέλεσμα προληπτικά να εκκενωθούν οικισμοί και να κλείσουν τα σχολεία. Το καθαρό ποσό που θα καταβληθεί στη Sunlight ανέρχεται στα 66.000.000 ευρώ για τις υλικές και αποθετικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι ασφαλιστικές

Το ποσό θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές που είχαν συγκροτήσει συνασφαλιστικό σχήμα, με leader εταιρία την ERGO Ασφαλιστική Α.Ε. (ποσοστό συμμετοχής 25%), η οποία διηύθυνε την όλη διαχείριση της ζημιάς, καθώς και οι υπόλοιπες εταιρίες Ευρώπη Ασφαλιστική (20%), Interamerican (19%), Generali Hellas AAE (15%), Eurolife ERB Ασφαλιστική (9%), Interasco ΑΕΓΑ (4%), Oριζων Ασφαλιστική (4%) και Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ (4%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sunlight, η οποία ευχαρίστησε τις ασφαλιστικές, το ποσό της αποζημίωσης ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ζημιάς, ενώ παράλληλα επιτρέπει να συνεχιστεί η ανακατασκευή του εργοστασίου.

H Sunlight ειδικεύεται στην ανάπτυξη, στην παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με ηγετική θέση στην αγορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων εσωτερικού τύπου που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές, ενώ εξάγει το 98% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) του Υπ. Υποδομών από τη minoanDesign

H εταιρία minoanDesign ανέπτυξε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Ψηφιακό Μητρώο) για το...