Προσωρινή διαταγή κατά της ΑΡΓΟΣ Α.Ε. «παγώνει» τα σχέδια Μαρινάκη

❱❱ Παγώνουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τα επαχθή -για τις εφημερίδες- σχέδια του πρακτορείου Αργος, το οποίο διατηρεί το μονοπώλιο στη διανομή ΤύπουΤο γεγονός αποτυπώνει παράλληλα ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα πρόεδρο της Αρχής, τη Βασιλική Θάνου.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο το πρακτορείο, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στην Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη («ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ»), στα «Παραπολιτικά» και στο «Πρώτο Θέμα», είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του να προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες.

Επιβίωση

Η αλλαγή μέσα από την οποία διακυβεύεται η επιβίωση των εφημερίδων και εκατοντάδων εργαζομένων θα ίσχυε από σήμερα, εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εξέδιδε χθες προσωρινή διαταγή κατά της ΑΡΓΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο «της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων» σχετικά «με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου» και για «την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον». Η διαταγή θα ισχύσει μέχρι «τη δημοσίευση της απόφασης επί της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων».

Να υπενθυμίσουμε πως στα τέλη του περασμένου Νοέμβριου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε στείλει επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία ζητούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Επειτα από εκείνη την επιστολή η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε καλέσει σε «ακρόαση» τους εκπροσώπους του Αργους, οι οποίοι στη συνέχεια εξέδωσαν ανακοίνωση πως μεταθέτουν την ημερομηνία αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής για την 1η Φεβρουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) του Υπ. Υποδομών από τη minoanDesign

H εταιρία minoanDesign ανέπτυξε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Ψηφιακό Μητρώο) για το...