«Χρυσή» διαθήκη στα χέρια δύο ορφανών

❱❱ Μια «ολόχρυση» διαθήκη με αποδέκτες δύο ορφανές στον Βόλο παραμένει ανεκτέλεστη επί μισό αιώνα!Ο πολιτικός μηχανικός Αντώνης Βασιλειάδης έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, όμως δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του.

Προτού πεθάνει, το 1968, σε ηλικία 57 ετών, φρόντισε να αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη, με την οποία κληροδοτούσε το ακίνητό του στη συνοικία Ταμπούρια του Πειραιά -ένα διώροφο σπίτι με οκτώ δωμάτια- σε δύο ορφανά κορίτσια από την Αμαλιάπολη (γνωστή και ως Μιτζέλα) της Μαγνησίας.

Η διαθήκη διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών – Τμήμα Εκκαθάρισης στον πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ορίστηκε ως εκκαθαριστής και διαχειριστής ο δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας (φωτό), ο οποίος ανέλαβε να πουλήσει το ακίνητο και να εκπληρώσει τον σκοπό της διαθήκης.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», με τη διαθήκη ζητείται, μεταξύ άλλων, να εκποιηθεί η διώροφη οικία στα Ταμπούρια και το ποσό της εκποίησης να διατεθεί για την προικοδότηση των δύο ορφανών.

Επίσης, τα έσοδα ενός έτους από την εκμετάλλευση αγροκτήματος στην κοινότητα Αγίας Αννης Χαλκιδικής να διατεθούν υπέρ της εκκλησίας της κοινότητας της Μιτζέλας και τα έσοδα άλλου ενός έτους του ίδιου αγροκτήματος να διατεθούν και για την αγορά βιβλίων και ρουχισμού υπέρ των ορφανών του Παπάφειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...

Εργοδότης αποζημιωνει υπάλληλο του λόγω εργασιακού στρες!

Ο εργοδότης έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ψυχική υγεία των...

Κανένα πρόβλημα υγείας για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»!

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε ο συναγερμός που σήμανε τη Δευτέρα στις...

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...