Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: «Να αναιρεθεί η ποινή φυλάκισης της καθαρίστριας»

❱❱ Χαρούμενη και ευγνώμων σε όσους τη στήριξαν δήλωσε η 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο Δήμητρα Τσιαντάκη στο άκουσμα της εισήγησης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου……η οποία πρότεινε να αναιρεθεί η ποινή της δεκαετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε για το πλαστό απολυτήριο του δημοτικού.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή ζήτησε την αναίρεση της επίμαχης απόφασης που έστειλε στη φυλακή για 23 ημέρες την 53χρονη, αλλά και «να κηρυχτεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα».
Στην εισήγησή της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση «προκλήθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της» και ότι «η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ποινικές διατάξεις».

Καμία ζημιά στο Δημόσιο

Η εισαγγελική λειτουργός δέχτηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να κηρυχτεί αθώα η 53χρονη για την απάτη, αφού δεν υπέστη βλάβη το Δημόσιο. Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν επέρχεται μείωση της περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον Προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση «αυτά και διατέθηκαν, και όχι περισσότερα».

Κατά συνέπεια η 53χρονη, που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα, ενδέχεται να μη χρειαστεί να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, καθώς η δικαστική περιπέτειά της θα λήξει, αν οι αρεοπαγίτες κρίνουν ότι δεν υφίσταται άδικη πράξη.
«Είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια, όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου. Ωστόσο, δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα» είπε η 53χρονη.

Ντέμη Ντάβαρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...