Τα… είδε όλα!

❱❱ O ρεπόρτερ της «Espresso» Νίκος Νικόλιζας εξηγεί πώς γλίτωσε από την κατάρρευση παλιού σπιτιού στο ΓκάζιΚυριακή ώρα 5.30 τα ξημερώματα, στην οδό Αρτεμισίου, στο Γκάζι. Με την παρέα μου έχουμε περάσει από ένα παλιό σπίτι μόλις ένα λεπτό πριν. 

Ηταν μία από τις δεκάδες ετοιμόρροπες κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή – μόνο που τις βλέπεις, φοβάσαι να περάσεις από το πεζοδρόμιο!

Ξαφνικά, ενώ είχαμε προσπεράσει κατά τριάντα μόλις μέτρα το παλιό σπίτι, ακούγεται ένας εκκωφαντικός κρότος και ταυτόχρονα ένα πυκνό σύννεφο σκόνης καλύπτει την περιοχή στη διασταύρωση με την Αγίου Αλεξάνδρου, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που εκείνη την ώρα έσφυζε από ζωή και νεαρόκοσμο.

Σαν να έσκασε βόμβα

Ενας συναγερμός αυτοκινήτου σηκώνει από τα κρεβάτια τους όλους τους περιοίκους. Οι πρώτες σκέψεις είναι ότι είχε εκραγεί βόμβα. Τρέχουμε πανικόβλητοι, γιατί δεν ξέρουμε από τι να φυλαχτούμε. Πίσω μας βλέπουμε δύο αυτοκίνητα καταπλακωμένα από ντουβάρια, που έχουν καλύψει την οδό Αρτεμισίου. Κόσμος έχει βγει αναστατωμένος στα μπαλκόνια, ενώ θαμώνες βγαίνουν ανάστατοι από τα κοντινά μπαράκια. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν θύματα κάτω από τα διαλυμένα αυτοκίνητα. 

Λίγα λεπτά μετά ένας νεαρός στέκεται σοκαρισμένος απέναντι από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο κρατώντας το κεφάλι του. Είναι ο ιδιοκτήτης. Τον πλησιάζω και τον ρωτάω αν είναι καλά και τι έχει συμβεί. «Είμαι σοκαρισμένος… Ηταν το αυτοκίνητό μου. Επεσε το παλιό σπίτι πάνω του. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ μέσα εκεί και να ήμουν νεκρός τώρα!» Του λέω ότι είμαι δημοσιογράφος και προσθέτει δείχνοντας σαν χαμένος: «Γράψε ό,τι είδες. Το όχημα της οικογένειάς μου, όμως, ποιος θα το αποζημιώσει; Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με την ασφάλεια, αλλά δοξάζω τον Θεό που είμαι υγιής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...